Davutoğlu, Venizelos İle Bir Araya Geldi

Davutoğlu, Venizelos İle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurul görüşmelerine katılmak için bulunduğu New York'ta bugün Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurul görüşmelerine katılmak için bulunduğu New York'ta bugün Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile görüştü. Bakanlar, Kıbrıs konusunda Ada'daki müzakerelerin bir an evvel başlaması ve sonuçlandırılması konusundaki görüşlerini dile getirdi. Davutoğlu ve Venizelos, Kıbrıs Türk ve Rum liderlerinin müzakerelerdeki özel temsilcilerinin karşılıklı olarak Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret etmelerinin çözüm sürecine katkı sağlayabileceği üzerinde mutabık kaldıklarını belirtti.

Bir saati aşkın süren görüşmede ikili konular ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İlişkilerin olumlu gelişiminden duydukları memnuniyeti ifade eden bakanlar, her alanda daha da ileri gidilmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Bu kapsamda özellikle, karşılıklı ticaret ve yatırımların artması, terörle mücadele alanındaki işbirliğinin gelişmesi, Ege konularına ilişkin istikşafi görüşmelerin seyri ve turizm alanında işbirliği üzerinde durulan konular arasında yer aldı.

Bakan Davutoğlu gelecek yıl yapılacak olan Türkiye- Yunanistan 3. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ilişkilerin daha da gelişmesine önemli katkıda bulunacağını belirtti. Bu kapsamda sözkonusu toplantının hazırlıklarını yapmak üzere önümüzdeki dönemde Yunanistan'ı ziyaret edeceğini ifade etti.

Venizelos, önümüzdeki yıl AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Yunanistan'ın Dönem başkanlığına dair öncelikleri hakkında bilgi verdi ve Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik desteklerini yineledi. Bakan Davutoğlu da AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunun altını çizdi ve bu yönde ilerleme kaydedilmesi için AB tarafından beklentileri dile getirdi.

Görüşmede ayrıca bölgesel gelişmeler kapsamında Suriye ve Mısır'daki durum da ele alındı ve Bakanlar karşılıklı değerlendirmelerde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.