Davutoğlu: Türkiye IŞİD'i vurdu!

Davutoğlu: Türkiye IŞİD'i vurdu!

Davutoğlu, Sultanahmet'teki saldırının ardından Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı. Davutoğlu, son 48 saat içinde bu iki ülkedeki IŞİD mevzilerine Türkiye'den 500'e yakın top ve tank atışıyla taarruzda bulunulduğunu belirtti. Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki büyükelçiler toplantısında yaptığı açıklamada, "Irak ve Suriye sınırı boyunca DEAŞ mevzileri vuruldu" ifadesini kullandı.

"Türkiye'ye yönelen her tehdide mukabelede bulunuruz" diyen Davutoğlu, "Bu adi terör olayının DEAŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesinin müteakip TSK'ya verdiğimiz talimatla 48 saat içinde Suriye ve Irak'ta 500'e yakın top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuştur" ifadesini kullandı.

Terör örgütü IŞİD'in liderlerinin hedef alındığını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da Türkiye'ye, Türiye'nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır. DEAŞ terör örgütü, Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar, kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam'ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bütün bu etkisini kaybedene kadar en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.