Davutoğlu: Suriye’ye Savaş İçin Geçen Avrupalı Gençlerin Sayısı Türklerden Fazla

Davutoğlu: Suriye’ye Savaş İçin Geçen Avrupalı Gençlerin Sayısı Türklerden Fazla

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı savaşçıların Suriye’ye geçişini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını da vurguladı. Davutoğlu, Avrupa’dan Suriye’ye savaşmak için giden gençlerin sayısının da Türk gençlerin sayısından...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı savaşçıların Suriye’ye geçişini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını da vurguladı. Davutoğlu, Avrupa’dan Suriye’ye savaşmak için giden gençlerin sayısının da Türk gençlerin sayısından fazla olduğuna dikkat çekti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. IŞİD’le ilgili bir soruya cevap veren Ahmet Davutoğlu, bölgede radikalleşmeye yol açan şeyin Esed rejiminin katliamları olduğunu ve bu yönetimin başlarda IŞİD örgütüne yardımcı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Suriye ile olan sınırının bu ülkedeki insanî kriz sebebiyle girişlere açık olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Şimdi Türkiye’yi suçlayanların bu krizle ilgili daha fazlasını yapmadığı için açık. Biz sınırımızı tamamen kapatsaydık, bu insanların çoğu şimdi öldürülmüş olurdu.” dedi.

KIBRIS DOĞALGAZINI TÜRKİYE PAZARLAYABİLİR

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de işletmeye çalıştığı doğalgaz kaynaklarıyla ilgili konuşan Ahmet Davutoğlu, “Eğer bir gün barış olursa, aynı (su) boru hattının yanında doğalgaz ve elektrik hattı da olur. Doğalgazı da buradan pazarlarız. Bütün Rum, Türk herkes bundan istifade eder.” şeklinde konuştu.

Anadolu topraklarından doğan suyu Rum ve Türk ayrımı yapmadan herkesle paylaşmak istediklerini ifade eden Davutoğlu, Kıbrıslı Türklerin de hakkı olan doğalgazın satışı için Rumların ortak bir komite kurulmasına yanaşmamasını eleştirdi.

KKTC’de en az 5 yıl oturumu olanlara hukuki çerçevede vatandaşlık verilmesinin çözüm sürecine engel görülmemesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, “Aksine, Kıbrıs’ın insan kaynağının hukuki çerçevede zenginleşmesi olarak değerlendirilmelidir.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.