Davutoğlu Dağlıca'daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı

Davutoğlu Dağlıca'daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'daki PKK saldırısıyla ilgili açıklamasında sert konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'da PKK'lıların önceden yola döşedikleri patlayıcıların uzaktan kumanda ile, askerlerin geçişi sırasında patlatılmasıyda 16 askerin şehit olduğunu duyurmuştu. Dağlıca'daki saldırının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında şu ifadelerinde vurguda bulundu:

O DAĞLAR O TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK, O KADAR!

"O dağlar o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun, temizlenecek. O kadar. Bu ovalar, bu dağlardan teröristler temizlenecek. Başlatılan mücadele sonuna kadar gidecek."

şte Davutoğlu'nun açıklamaları:

ŞEHİT ASKERLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

"Kahramanca mücadele ederek şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye, 7 Haziran seçimleri sonrasında eş zamanlı terör saldırılarına maruz kaldı. 7 Haziran seçimleri sonrasında terör örgütü çözüm sürecini sona erdirdiğini ve silahlı saldırılara başlayacağını duyurmuştu. DEAŞ'ın saldırılarının ardından DHKP-C'nin saldırıları sonrası tüm güvenlik birimlerimiz terör örgütlerinin tasfiyesi için talimatlandırılmıştı.

KUZEY IRAK'TAKİ MEVZİLERE ETKİN BİR OPERASYON YÜRÜTÜLDÜ

Zor zamanlarda kararlı tavır alınmazsa nelerle karşılandığı komşu coğrafyalarda görülmüştür. İlk gün aldığımız kararlarla birlikte birbirini tamamlayan adımlar atıldı. Bölücü örgütün lojistik koridorları mühimmat depoları, karargahları 3-4 gün içinde tasfiye edilmiş ve arkasından hava harekatıyla Kuzey Irak'taki mevzilere etkin bir operasyon yürütüldü.

HAKKARİ VE ŞEMDİNLİ'DE PKK'YA KARŞI ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLMİŞTİR

Daha sonra şehirlerimizde odaklanan unsurlara karşı da son günlerde kapsamlı operasyonlara başlanmış Hakkari ve Şemdinli'de terör örgütüne karşı önemli kazanımlar elde edilmiştir.

HEDEF AÇIKTIR

Diğer şehirlerimizin mücavir alanlarınında da güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürmüştür. Dün başlayan operasyonlarda terör örgütünün mevzilerine operasyon başlatılmıştır. Hedef açıktır, Yüksekova, Kamışlı ve Dağlıca hattındaki yolun güvenliğini sağlamaktı amacımız.

VADİ KONTROL ALTINA ALINDI

Kademeli bir şekilde sarp Dağlıca vadisine gelinmiştir. Dağlıca ve civarında yapılan titiz mayın tarama çalışılması sırasında güvenlik birimlerimiz önce silahlı saldırıya ardından mayınlı saldırıya muhatap olmuştur. Bu çatışmalar bugüne kadar devam etmiştir. Güvenlik birimlerimiz özel kuvvetlerle de takviye edilerek vadiyi kontrol atlına alınmıştır. Ve burada şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşılmıştır.

DERİN VADİLERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA ŞEHİTLERİMİZİN TAHLİYESİ YAPILDI

Böyle dönemlerde dünyanın her yerinde teröre karşı birlik en temel ilkedir. Hangi ülke terör saldırısına maruz kalmışsa toplumun tüm kesimleri bir arada omuz omuza olunmuştur. Şehit haberlerini alır almaz Ankara'ya hareket ettik ve atılması gereken adımları tek tek tespit ettik. Derin vadilerde yürütülen çalışmalarla şehitlerimizin tahliyesi mümkün olmuştur.

KARA PROPAGANDAYA KARŞI OMUZ OMUZA VERMEK ZORUNDAYIZ

Dün geceden itibaren milletimizin birliğini bozmak isteyenler sosyal medyadaki propagandalardan güç aldılar. Zor zamanlarda küçük hesaplar yapanlar, eminim tarihte kendilerine layık görülen son derece zehir bir yere sahip olacaklar. Bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek zorundayız. Ne yaparsınız yapın bizim terörle mücadelemizi engelleyemeyeceksiniz.

MUHALEFET PARTİLERİNE SESLENİYORUM: OMUZ OMUZA VERELİM

Buradan muhalefet partilerine de seslenmek istiyorum: Geliniz küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım. Türkiye'nin demokrasisine, milli birliğine sahip çıkalım. Ortak değerlerini kaybetmiş toplumların ayakta durması çok güçtür. Ortak değerlerimizi savunmak hepimizin görevi. Muhalefet partilerinin terör örgütünü eleştirmek yerine takındıkları tavır, burdan hükümetimize ve AK Parti'ye yönelik tavırdır. Ülkemizin huzuru, birliği için tüm partileri, teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi omuz omuza yapmaya davet ediyorum.

HAKKARİLİ KARDEŞLERİ İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜLER

Milletimiz hükümetine, devletine güvenmelidir. Özellikle bölgedeki halkımıza sesleniyorum; oradaki asker kardeşleriniz sizin huzurunuz için oradalar. Dün orada şehit düşen 16 kardeşiniz sizin huzur içinde seyahat etmeniz için o mayınları temizliyordu. O yoldan geçecek Hakkarili kardeşleri için şehit düştüler. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.