Davutoğlu: Cumhurbaşkanımız beni yönlendirmez

Davutoğlu: Cumhurbaşkanımız beni yönlendirmez

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV-Habertürk TV ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Show Tv Ankara temsilcisi Alican Türkoğlu, Habertürk Gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca ve Vatan Gazetesi Ankara temsilcisi Murat Çelik, Başbakan ile mülakatta hazır bulundular.

Davutoğlu, "Şartlar, konjonktür değişmişse yeni politikalarla o konjonktüre hitap etmek gerekir. Onu yapıyoruz, seçim beyannamesinde de bunların işaretleri, 4 Ekim'de daha açık gözükecek" dedi.

"7 Haziran seçimleri bize, AK Parti'nin tazelenmekle köklü geleneğini sürdürmek arasındaki dengeyi doğru muhafaza etmesi gerektiği dersini verdi tabiri caizse" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu,

"AK Parti'nin en büyük başarısı çok geniş bir insan kaynakları havuzu oluşturmuş olması. Bu, zamanla devlet adamı yetiştiren bir fidanlık oldu, tabiri caizse ve bunun getirdiği bir büyük zenginlik var" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Bizim şimdi hedefimiz, bütün bu trend içinde tekrar yüzde 50'ye doğru bir yükselişi yakalayabilir miyiz?" dedi.

"BÜTÜN AK PARTİ BENİM EKİBİM"

Davutoğlu, "Şu anda Türkiye'nin kaderi, AK Parti'nin karakteriyle ile örtüştü. Başka hiçbir Avrupa'da, hiçbir çağdaş demokraside bir partinin kaderi bir ülkenin kaderiyle böylesine örtüşmemiştir" dedi.

"Bütün AK Parti benim ekibim. Bütün AK Parti herkes bana aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önemli olan partinin geleneği içinde ortaya çıkan ve büyük tecrübe kazanmış saygın isimlerle yeni ve taze isimlerin kenetlenmesi, bütünleşmesi."

"CUMHURBAŞKANIMIZ BENİ YÖNLENDİRMEZ"

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı da herhalde benim bir emanetçi başbakan görüntüsüyle etkisiz ve yönlendirmeyle hareket eden bir devlet adamı olmayacağımı en iyi kendisi bilir. Onu da zaten kendisi talep etmedi, etmez. Bizim o anlamda ilişkimiz de buna izin vermez, müktesebatımız da" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.