Dar gelirlinin umudu

Dar gelirlinin umudu

Kapı Camii Sokağı içerisinde bulunan giyim mağazaları dar gelirli vatandaşların yanı sıra her kesimin giysi ihtiyaçlarını karşıladığı bir yer olma özelliğini koruyor.

Kışlık kabanlardan monta, kaşelerden paltolara kadar yüzlerce giyim eşyasının oldukça ucuz satılması ile adını duyuran Kapı Camii Sokağı esnaflarının en büyük özellikleri oldukça düşük kar ile satış yapmaları ve kanaatkâr davranarak herkese örnek olmaları. Sokak içerisinde atadan kalma iş yerini ayakta tutmak için çalışan ve baba geleneği olan ucuz kar ile satış yapma ve kanaatkâr olma geleneğini ayakta tutan Gül Konfeksiyon Mağazası sahibi Hüseyin Ünlügül, bu güzel gelenekten yıllardır taviz vermediğini söyledi.
Kapı Camii Sokağı esnafları olarak tek istediklerinin müşteri memnuniyetini sağlamak ve yıllardır süren alışkanlıklarını devam ettirmek olduğunu söyleyen Ünlügül, “Dar gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra hemen her kesimden müşterimiz var. Bizim burası giysi yönünden oldukça zengin çeşide ve uygun fiyata sahip olan bir yer. Çünkü bizler çok kar edipte az satmak yerine az kar edip çok satmayı ilke edinen esnaflarız. Bu gün lüks mağazaların giderleri fazla olduğu için fiyatların fazla olması normal. Bizlerde sürekli olarak yenilikleri takip eden, günün talebine göre İstanbul’dan hazır giyim ürünleri getiriyoruz. Bizim tek farkımız fiyatlarımız makul seviyede tutmak” dedi.
Ünlügül, mağazalarında sattıkları ürünlerin kalite yönünden en küçük bir farkı olmadığını da dile getirirken, Biz müşteri memnuniyetine önem verdiğimiz için kalitesiz mal getirmeyiz. Çünkü bizim müşterimiz sürekli bizden alış veriş yapan kesim. Bunun için kaliteden taviz vermeyiz” dedi. Satılan ürünlerin fiyatlarının da her kesim için uygun olduğunu sözlerine ekleyen Ünlügül, “Kot ve gerek kışlık gerek yazlık pantolonlar 15 ile 25, kabanlar 25 ile 50, kaşeler 70 ile 80, pardesüler 60 ile 70 TL arasında. Her yıl ürün çeşidimizi artıyoruz. Dediğimiz gibi Konya’da bir asra yakın zamandır devam eden kanaatkârlık geleneğini elimizden geldiği kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.