Danimarka’da Şike Operasyonu

Danimarka’da Şike Operasyonu

Danimarka'da futbol camiası ülke tarihinin en büyük şike operasyonuyla karşı karşıya. Birinci lig takımlarından Hvidovre'de oynayan çok sayıda oyuncunun para karşılığı maç sattığı iddia ediliyor. Kopenhag polisi ülke tarihinin en büyük...

Danimarka'da futbol camiası ülke tarihinin en büyük şike operasyonuyla karşı karşıya. Birinci lig takımlarından Hvidovre'de oynayan çok sayıda oyuncunun para karşılığı maç sattığı iddia ediliyor.

Kopenhag polisi ülke tarihinin en büyük şike operasyonlarından birini devam ettiriyor. Berlingske Gazetesi’nin haberine göre; Hvidovre takımının eski kalecisi ve 5 diğer oyuncusu Danimarka futbol tarihinin en büyük şike suçlamasıyla karşı karşıya. Söz konusu oyuncuların yaklaşık 900 bin kron karşılığında şike yaptığı iddia ediliyor.

Berlingske Gazetesi polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde söz konusu oyuncuların Hvidovre’nin FC Hjörring ve Vejle takımları arasında oynanan müsabakalarda şike yaptığını yazdı. Her iki maç da 2010 yılında oynandı. Oyuncuların FC Hjörring’den en az 4 gol yemek için yaklaşık 300 bin kron aldıkları söyleniyor. Söz konusu maç 4-2 FC Hjörring’in üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Öte yandan Vejle ile oynanan müsabakada ise aynı oyuncuların 600 bin kron aldığı ifade ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.