Danimarka’da Mahkum Yok Diye Hapishane Kapanıyor

Danimarka’da Mahkum Yok Diye Hapishane Kapanıyor

Danimarka’da ev hapsi uygulamasının yaygınlık kazanmasının ardından bazı hapishaneler kapatılıyor.Danimarka Hapishane İdaresi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Hjorring ile Assen şehirlerindeki hapishanelerin ve Odense, Elbjerg ve Alborg...

Danimarka’da ev hapsi uygulamasının yaygınlık kazanmasının ardından bazı hapishaneler kapatılıyor.

Danimarka Hapishane İdaresi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Hjorring ile Assen şehirlerindeki hapishanelerin ve Odense, Elbjerg ve Alborg şehirlerindeki hapishanelerin bazı bölümlerinin kapatılmasına karar verildiğini bildirdi.

Bunlara ilave olarak Horserød Devlet Hapishanesi, Møgelkjær Devlet Hapishanesi, Kragskovhede Devlet Hapishanesi ve Midtjylland Devlet Hapishanesi’nde de kapasite küçültülmesine gidileceği açıklandı.

ELEKTRONİK KELEPÇE VE EV MAHKUMİYETİ

Politiken gazetesine açıklamada bulunan hapishane yetkililerinden Kjeld Ole Hansen, “İleriye yönelik beklentilerimiz düşük; hapishanelerde hücrelerin boş kalmasını istemiyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında mahkum olanların oranının yüzde 9 azaldığını belirten Hansen bunda elektronik kelepçe ile evinde cezasını çekenlerin sayısının artmasının etkili olabileceğini söyledi.

Hansen söz konusu kapasite küçültmenin geçici olduğunu, ilerde mahkum sayısında artış yaşanırsa bu bölümlerin tekrar açılabileceğini belirtti.

Toplam nüfusu 5,5 milyon olan Danimarka’da mahkemeler geçtiğimiz yıl 73bin 266 kişinin mahkumiyetine karar vermişti.

Danimarka’da en son 2008 yılında hapishanelerde benzer bir kapasite düşürülmesine gidilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.