Danimarka Eğitime En Çok Para Ayıran Ülke

Danimarka Eğitime En Çok Para Ayıran Ülke

Merkezi Paris’te bulunan OECD tarafından yayınlanan “Bir Bakışta Eğitim 2014” isimli rapora göre Danimarka eğitime en fazla para ayıran ülke Danimarka’yı İzlanda Güney Kore takip ediyor. Norveç 5. İsveç ise 13. ülke durumunda.Merkezi...

Merkezi Paris’te bulunan OECD tarafından yayınlanan “Bir Bakışta Eğitim 2014” isimli rapora göre Danimarka eğitime en fazla para ayıran ülke Danimarka’yı İzlanda Güney Kore takip ediyor. Norveç 5. İsveç ise 13. ülke durumunda.

Merkezi Paris’te bulunan OECD tarafından, üye ülkelerin eğitim standartlarını, gelişmelerini inceleyen "Bir Bakışta Eğitim 2014" yıllık raporu yayımlandı.

Rapora göre; eğitime en fazla yatırım yapan ülke Danimarka. Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 7,9’unu eğitime ayıran Danimarka’yı yüzde 7,7 ile İzlanda ve yüzde 7,6 ile Güney Kore takip etti. Norveç 5. İsveç ise 13. ülke durumunda.

Raporda ayrıca Danimarkalı öğretmenlerin OECD ortalamasından daha fazla kazandığı ancak ders vermeye daha az vakit ayırdığı ifade ediliyor. Rapora göre Danimarka’da bir öğretmenin yıllık maaşı 42 bin 200 dolar ile 45 bin 500 dolar arasında değişiyor. Bu OECD ortalamasının yüzde 50 üzerinde.

Raporda Danimarka ile ilgili olarak şu ifadelere yer veriliyor: “Danimarka’da öğretmenler birçok OECD ülkesine oranla ders vermeye daha az vakit ayırıyor. 2012 yılında Danimarka’da kamu okulunda çalışan bir öğretmenin verdiği ders saati OECD ortalamasının oldukça altındaydı.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.