Dalından koparıp müşteriye sunuyorlar

Dalından koparıp müşteriye sunuyorlar

Yerli sebze ve meyvelerin tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte pazarda da ürün ve fiyat çeşitliliği arttı

Yerli sebze ve meyvelerin tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte pazarda da ürün ve fiyat çeşitliliği arttı. Yerli sebze ve meyve çeşitleri diğerlerine göre biraz daha pahalı olsa da tercih ediliyor. Şehir merkezinden biraz uzak olan Karaaslan, Aybahçe, Yaylapınar, Alakova gibi mahallelerde kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri Nene Hatun Çarşısı’na (Kadınlar Pazarı) getiren üreticiler, dalından kopardıkları ürünleri taze taze müşterilerine sunuyor.

Nene Hatun Çarşısı yakınında açtığı tezgahta, Karaaslan Mahallesi’ndeki kendi bahçesinden yetiştirdiği ürünleri satan Ayşe Doğruer, “Bahar döneminde fidelerini diktiğim domates, salatalık, fasulye, patlıcan ve biber gibi sebze çeşitleri yetişti. Ben de ev geçimine katkıda bulunmak için yetiştirdiğim ürünleri getirip pazarda satışa sunuyorum. Her gün getirdiğim ürünlerin büyük bir bölümü satılıyor ve bu nedenle bir sonraki gün yine bahçeden taze taze koparıp getiriyorum. Sabahın erken saatlerinde bahçeyi suladıktan sonra ürünleri topluyorum. Yerli sebze ve meyve çeşitleri pazarda ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.

Yaylapınar-Alakova Mahallesi’nde bulunan evinin bahçesinde yetiştirdiği ürünleri Nene Hatun Çarşısı’na getirip satışa sunan Bayram Bildirici ise Ramazan'ın ilk haftası yaşanan yoğunluğun şimdilerde yerini durgunluğa bıraktığını bildirdi. Vatandaşın yerli ürüne para verirken çekindiğini ve fiyatları yüksek bulduğunu söyleyen Bayram Bildirici, “Fiyatlar aslında o kadar da yüksek değil. Yerli biberin kilogramına 1,5 TL dediğimiz zaman çok pahalı diyorlar” dedi. Bayramın yaklaşması ile birlikte işlerinin yeniden hızlanacağını umut ettiğini söyleyen Bayram Bildirici yerli sebze ve meyve fiyatlarını da şu şekilde açıkladı: “Fasulye 2 TL, biber 1,5 TL, domates 1 TL, salatalık 75 kuruş, patlıcan 1,5 TL.”

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.