Daha iyi hazırlanıyoruz

Daha iyi hazırlanıyoruz

Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için geri sayım başladı. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu yıl mutlaka bir etabı kazanmayı başarmak istediklerini söyledi

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 12-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bir etabını mutlaka kazanmak istediklerini söyledi. Bisiklet Milli Takımı’nın kamp yaptığı Muğla’nın Fethiye ilçesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Müftüoğlu, geçen yılki yarışta Türk sporcuların çok iyi mücadele ettiğini belirterek, “Zorlu rakipleriyle başa baş yarıştılar. Bu yıl mutlaka bir etabı kazanmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız” dedi.

Organizasyonu bu yıl daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirmeye çalışacaklarını anlatan Müftüoğlu, şunları kaydetti: “Geçen yıl bazı acemilikler vardı. Bu yıl daha hazırlıklıyız. Geçen yıla göre daha iyi takımlar geliyor. Tabii ki bunlar arasında nal toplamayacağız. Bire bir mücadele edeceğiz. Genç bir takımla yarışıyoruz. Yenilediğimiz takımımız, 1-2 yıl içinde meyvesini vermeye başlayacak.” Türk sporcuların özellikle Antalya-Alanya arasındaki parkurda sonuca gidebileceklerini ifade eden Emin Müftüoğlu, “Orası en düz etap. Yarışmacılar orada hemen hemen aynı performansı gösteriyorlar. Bu etapta yarışın sonucu belli olacağı için sporcularımız aradan fırlayabilir” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ TORGAY

Bisiklet Milli Takımı Antrenörü Suat Torgay da Türk sporcuların başarı grafiğinin giderek yükseldiğini ifade etti. Torgay, hazırlıklarını iyi bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde, 2 Nisan’da İspanya’da başlayacak Uluslararası Mallorca Bisiklet Turu’na katılacağız. Bizim turumuz geçen seneden itibaren ‘2.1 kategori’ olarak adlandırdığımız üst düzey bir seviyeye atladı. Organizasyonu Avrupa standartlarının üzerine çekebildiğimiz için daha üst kategoride sporcu ve takımların katılmasına müsaade edildi. Artık Avrupa’nın profesyonelleri Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda koşar oldu. Bu durum sporcularımızda çok büyük bir kıpırdanmaya da neden oldu. Sadece mevcut elit sporcularımızda değil altyapıda da bisiklet sporuna talep arttı. Sporcularımızın başarı grafiği gittikçe artıyor.”

MİRAÇ KAL: ORGANİZASYONU PODYUMLA SÜSLEMEK İSTİYORUZ

2005 yılında Yunanistan’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda birinci olan milli sporcu Miraç Kal, 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda podyuma çıkabilecek dereceler almak istediklerini dile getirdi. Organizasyon öncesinde İspanya’daki Uluslararası Mallorca Bisiklet Turu’na katılacaklarını hatırlatan Miraç, “İnşallah orada performansımızı yükselttikten sonra 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na iyi bir şekilde başlarız. Geçen sene profesyonel sporcularla koşmak bize tecrübe kazandırdı. Bu sene daha iyi dereceler almak istiyoruz. Organizasyonu podyumla süslemek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

45. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve yarışma kategorisi 2.1’e yükseltilen 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 12 Nisan’da İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda ‘İstanbul-İstanbul’ etabıyla başlayacak. Takımların İzmir’e hava yolu ile transferinden sonra tur, 13 Nisan’dan itibaren ‘İzmir-Kuşadası’, ‘Kuşadası-Bodrum’, ‘Bodrum-Marmaris’, ‘Marmaris-Fethiye’, ‘Fethiye-Finike’, ‘Finike-Antalya’, ‘Antalya-Alanya’ etaplarını takiben 19 Nisan’da sona erecek. Organizasyona 13 ülkeden 18 profesyonel takımının yanı sıra Almanya ve Türkiye Milli Takımları katılacak. Her bir takım 8 sporcu ile mücadele edecek.

Tura katılan sporcular, genel, sprint, Türkiye güzellikleri ve dağ klasmanlarında toplam 150 bin Avro için yarışacak. Organizasyon TRT tarafından Türkiye ve Avrupa’ya canlı olarak yayınlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.