Çumra andezitte 80 yıllık rezerve sahip

Çumra andezitte 80 yıllık rezerve sahip

Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz, Çumra Belediyesi Andezit Taşı Kesme ve İşleme Fabrikası'nın aylık 10 bin metre kare çıkarmak kaydıyla 80 yıllık rezerve sahip olduğunu söyledi.

Ersöz yaptığı açıklamada, andezit taşının kentlerin yeniden dizayn edilmesinde ve estetik güzellik kazanmasında önemli olduğunu belirtti. 
Andezit taşının doğal ve dekoratif yapıya sahip olması nedeniyle tercih sebebi olduğunu ifade eden Ersöz, ''Belediyelerin yanı sıra vakıflar başta olmak üzere tarihi alanların restorasyonunda ve okul çevresinin döşenmesinde andezit taşı kullanılıyor'' diye konuştu. 
Ersöz, ilçedeki cadde ve sokaklarda kendi ürettikleri andezit ürünleri minimum maliyet ile kullandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti. 
''Çumra Belediyesi tarafından 2006'da hizmete açılan fabrikada, aylık 8 bin metre kare andezit taşı kesilip işleniyor. Fabrika, aylık 10 bin metre kare çıkarmak kaydıyla 80 yıllık rezerve sahip. Üretimin, yeni teknoloji tel kesme makineleri ile birlikte daha önce 210 metre kare olan günlük üretimin 320 metre kareye çıkarılması hedeflenmektedir. Modern kentlerin yeniden dizaynında estetik görünüm ve kullanılabilirlik açısından en çok tercih edilen malzeme haline gelen andezit taşının kullanım alanı da son derece geniş.''


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.