Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Altı zenginlik üstü sefalet kaynayan Afrika’daki sömürge düzeni, çok daha ağır bir şekilde, bugün Suriye’ye ve tüm Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya uygulanmak isteniy...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Altı zenginlik üstü sefalet kaynayan Afrika’daki sömürge düzeni, çok daha ağır bir şekilde, bugün Suriye’ye ve tüm Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya uygulanmak isteniyor. Biz buna asla rıza göstermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen ’HAK-İŞ 5. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması’na katıldı. 33 ülke ile Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadın sendikacılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya’nın uçaklarıyla bombardımana tuttuğu Bayırbucak Türkmenlerini, oradaki Arapları, oradaki kardeşlerimizi niçin görmezden geliyorlar? Yine çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu, Akdeniz’in ve Ege’nin karanlık sularında yitip giden hayatlar, ağızlarından kadın haklarını, hümanizmi düşürmeyenlerin niçin umurlarında değil?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aramızda, ülkemizdeki mülteci kamplarından gelen Türkmen, Arap ve Kürt hanım kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin her biri, 5 yıldır Suriye’de yaşanan zulüm ve katliamın en yakın şahitleridir. Onların acısına, gözyaşlarına duyarsız kalanların, kadın haklarından, insan haklarından bahsetmelerinin hiçbir anlamı yoktur. Sınırlarına çektikleri tel örgülerle, kapattıkları kapılarla, en sert polis müdahaleleriyle kadınları ve çocukları çaresizliğe terk edenlerin, Suriye’deki DAEŞ şovlarına karşı hassasiyeti, bize asla inandırıcı gelmiyor. Biliyoruz ki bunların, aslında kadın diye, çocuk diye, mazlum diye, mağdur diye bir dertleri yok. Onların derdi başka. Biz, ne onlar gibi meseleye bakabiliriz, ne de onlar gibi davranabiliriz. İnancımız ve tarihimiz, böyle bir hoyratlığa, böyle bir vicdansızlığa, böyle bir ahlaksızlığa asla izin vermez" ifadelerini kullandı.

"MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Suriye başta olmak üzere, dünyanın her köşesindeki mazlumların, mağdurların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, geçen hafta gerçekleştirdiği Batı Afrika ziyaretlerine atıfta bulunan Erdoğan, "Altı zenginlik üstü sefalet kaynayan Afrika’daki sömürge düzeni, çok daha ağır bir şekilde, bugün Suriye’ye ve tüm Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya uygulanmak isteniyor. Biz buna asla rıza göstermeyeceğiz. Celladına aşık kurbanların ihanetine rağmen, bölgede kurulmak istenen bu düzene karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Bu mücadeleyi en çok kadınlar için vereceklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü onlar, özgürleştirilmek adına yeni bir köleliğe teslim edilecekleri modern kölelik düzenini değil, insan sıfatlarına layık bir hayatı hak ediyorlar" diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Erdoğan, "Buradan ülkemizdeki muhacir kardeşlerimiz başta olmak üzere, Suriye’nin ve Irak’ın tüm yiğit kadınlarını gönülden selamlıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, ’5. Kadın Emeği Buluşması’ etkinliğinin hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.