Cumhurbaşkanı Gül, Genel Sekreter Ban İle Suriye Krizini Görüştü

Cumhurbaşkanı Gül, Genel Sekreter Ban İle Suriye Krizini Görüştü

Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi stratejinin belirlenmesi gerektiğinin altını.

Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi stratejinin belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suriye konusunda BM’nin itibarı ve güvenilirliği açısından artık somut adım atılmasının vaktinin geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, meselenin sadece kimyasal silahlar olmadığını söyledi. Gül, görüşmede, Suriye’deki kimyasal silahların temizlenmesine ilişkin anlaşmanın olumlu olduğunu belirtti.

“TÜRKİYE’NİN KIBRIS KONUSUNDA KAPSAMLI ÇÖZÜM İRADESİ NETTİR”

Kıbrıs konusundaki görüşlerini de Genel Sekreter Ban’a aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin kapsamlı çözüm iradesinin net olduğunu, bu yaklaşımın Kıbrıslı Türkler tarafından da paylaşıldığını anlattı. Gül, Rum tarafının bu adımlara karşılık vermesi halinde çözüm yolunda ilerleme sağlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, ayrıca, Filistin ile İsrail arasındaki görüşmelere desteğini de ifade etti. Heyetler arasında yapılan görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.