Çöpten elektrik üretiminde sona doğru

Çöpten elektrik üretiminde sona doğru

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aslım Katı Atık Depolama Sahasında yapımı devam eden Deponi Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinde incelemelerde bulundu

Aslım Çöplüğü’nde çok önemli bir tesise imza atıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çalışmayla metan gazının çevreye verdiği zararın önlenip, elektrik üretilerek ekonomiye katkı sağlanacağını ifade etti. Dünyada yenilenebilir enerjinin gündemde olduğunu ve Konya’nın ilk yenilenebilir enerji yatırımını hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, yapılan ihale ile hem şehre önemli bir tesis kazandırdıklarını, hem bölgenin ıslahını gerçekleştirdiklerini, hem de belediyeye gelir temin ettiklerini söyledi.

 

Kurulmakta olan tesiste saatte 2,8 MW elektrik üretimi gerçekleşeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Burada günlük 12 bin konuta yetecek kadar elektrik üretilecek. Tesisin üretim kapasitesi saatte 4,2 MW olarak planlanıyor. Tarihinde ilk defa kendi ürettiği bir enerjiye kavuşmuş olacak Konya için büyük bir imkan doğuyor” dedi.

 

Yakında gaz toplama ve enerji üretimine başlanacak olan tesisin açılışının önümüzdeki aylarda yapılacağını kaydeden Başkan Tahir Akyürek, çalışma esnasında ortaya çıkacak gazı kullanarak oluşturulacak seralarda organik tarım da yapılabileceğini ifade etti.

 

Aslım Çöplüğü’nün birkaç yıl içinde kaldırılacağını, bölgenin yeni bir üretim alanına dönüşeceğini belirten Başkan Akyürek, Aslım bölgesinin yapılan hizmetlerle temiz ve yeşil bir alan haline geleceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.