Çok Uluslu Şirketler Türkiye’de Yeni Kategoriler Peşinde

Çok Uluslu Şirketler Türkiye’de Yeni Kategoriler Peşinde

Türkiye, hem büyüme rakamları hem sektörleri ile çok uluslu şirketlerin ilgi odağı. Bilhassa buzlu çay ve tek tüketimlik dondurmada yakalanan başarıyı gören şirketler, tüketicileri yeni ürün kategorileri ile buluşturmayı planlıyor.Bain...

Türkiye, hem büyüme rakamları hem sektörleri ile çok uluslu şirketlerin ilgi odağı. Bilhassa buzlu çay ve tek tüketimlik dondurmada yakalanan başarıyı gören şirketler, tüketicileri yeni ürün kategorileri ile buluşturmayı planlıyor.

Bain & Company İstanbul Ortağı Serhan Nadir, “Türkiye’nin geldiği konum hem çok uluslu şirketleri hem de ülkenin firmalarını güçlü şekilde büyümek için yeni ürün kategorilerini yaratmaya yöneltiyor. Bu şekilde büyüyen şirketler, karşılanmamış tüketici ihtiyaçlarını belirleyerek birkaç senede kâra geçiyorlar.” diyor.

Nadir, yeni ürün kategorileri yaratarak başarı elde edilebileceğini vurguluyor. Bu anlamda ABD’de süzme yoğurt alanında boşluğu gören ve gelire çeviren Hamdi Ulukaya’dan örnek veriyor:

“Ulukaya, New York eyaletinde eski bir fabrikada Chobani markasını hayata geçirdi. 5 sene sonra ABD’de Yunan yoğurdu sektörünün yarısını kontrol eden Chobani, en çok satan yoğurt markası oldu. 2009’dan bu yana Chobani’nin satışları yüzde 400 artarken, artan rekabetle bu kategoride satışlar her sene ikiye katlandı. Şu an toplam 6,5 milyar dolar büyüklüğünde yoğurt sektörünün yüzde 36’sını Yunan yoğurdu teşkil ediyor.”

“EN GÜÇLÜ BÜYÜME İMKANI GIDA VE İÇECEK SEKTÖRÜNDE”

Birkaç sene evvel Türkiye’de ıslak mendil, buzlu çay veya tek tüketimlik dondurma bulunmadığına ancak şu an gıda sektörünün bu ürün kategorileri ile güçlü büyüme elde ettiğini anlatan Serhan Nadir, “Türkiye’de gıda ve içecek sektörü bu şekilde büyüyen şirketler için en çekici alanların başında geliyor. Euromonitor verilerine göre tek tüketimlik dondurma 1,3 milyar dolarlık bir alan haline gelirken, buzlu çay satışları 2009 ile 2013 döneminde senede yüzde 46 oranında arttı.” ifadelerini kullanıyor.

Kategori yaratan şirketlerin temel olarak üç temel yöntemi bulunduğunu belirten Nadir, bunları öncüler, tekrarlayanlar ve taklitçiler olarak sıralıyor. “Öncüler bir kategoriyi sıfırdan yaratıyorlar. Bunların arasından tekrarlayanlar tabir edilen bir kısmı, yeni kategorileri ya yeni bir sektöre yerleştiriyor veya aynı sektöre sunuyorlar. Taklitçiler ise ilk etapta başarılı fikirleri, sonra kategori veya alt kategorileri ödünç alıyorlar.” diyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.