Çoban göz doldurdu

Çoban göz doldurdu

Türkcell Süper Liginin gelecek vad eden hakemlerinden Deniz Çoban, bu sezon 15 süper lig maçında düdük çaldı. Çoban görev yaptı maçlarda 15 maçta 59 kez sarı, 3 kez de kırmızı kart gösterdi

Turkcell Süper Lig’de 2008-2009 sezonunda yapılan toplam 306 maçta 25 hakem görev yaptı. En fazla görev verilen hakem, 23 maçla Yunus Yıldırım oldu. Belirlemelere göre, 34 hafta süren bu sezonda 23 maç yöneten Yunus Yıldırım’ı, 20’şer maçla Cüneyt Çakır ve Tolga Özkalfa izlediler. Konyalı hakem Deniz Çoban ise bu sezon ligin yükselen hakemlerinden oldu. Çoban 15 maçta düdük çaldı. Çoban’ın görev yaptığı maçlarda 34 gol kaydedildi. Ayrıca çoban 15 maçta 59 kez sarı, 3 kez de kırmızı kart göstererek bir kez de penaltı kararı verdi.

En az görev alan hakemler ise 1’er kezle Gökhan Güneşer ve Mustafa İlker Coşkun’du. Bu sezon Süper Lig hakemi kategorisinde yer alan 14 hakeme ise ligde maç yönetme görevi verilmedi. Bu hakemlerden Çağatay Şahan, Fethi Serkan Koçak, Hüseyin Sabancı, Mürvet Sezer, Nihat Akman ve Zafer Demir ise yalnızca Fortis Türkiye Kupası maçlarında görev aldılar.
Hakemler arasında toplamda ve kırmızı kartta rekortmen Cüneyt Çakır oldu. Çakır, yönettiği 20 maçta, 92 sarı, 16 da kırmızı olmak üzere toplam 108 kartla, kırmızı ve toplam kart kategorilerinin 2’sinde de başı çekti. Ligde Çakır’dan sonra toplam 100 kartla (95 sarı-5 kırmızı) Mustafa Selçuk Dereli, toplamda 2. sırada yer alırken, en fazla sarı kart gösteren hakem olarak gözüktü. Ayrıca Fırat Aydınus’un cebinden de 82 sarı ve 13 kırmızı olmak üzere 95 kart çıktı.
Suat Arslanboğa 8, Cüneyt Çakır da 7 penaltıyla en fazla penaltı kararı veren hakemlerdi. 3. haftadaki Galatasaray-Antalyaspor maçında 12 kart gösteren Bülent Yıldırım ile 25. haftadaki Kayserispor-Ankaragücü maçında 11 kart gösteren Hüseyin Göçek, bir maçta cebinden en fazla kart çıkaran hakemler oldular. Öte yandan, 4. haftadaki Ankaragücü-İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında Yunus Yıldırım, 16. haftadaki Hacettepe-Kayserispor maçında İlker Meral ve 29. haftada Galatasaray-Ankaraspor maçında da Deniz Çoban, kartlarını hiç kullanmazlarken, penaltı kararı da vermediler. Ligde bu sezon yönettiği maçlarda en fazla gol olan hakem ise Cüneyt Çakır’dı. Çakır’ın yönettiği 20 maçta fileler 61 kez havalandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.