Çin, Suriyeli Hükümet Ve Muhaliflerle Görüştü

Çin, Suriyeli Hükümet Ve Muhaliflerle Görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suriyeli hükümet ve muhalefet temsilcileriyle ayrı ayrı görüştü.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suriyeli hükümet ve muhalefet temsilcileriyle ayrı ayrı görüştü.

Resmi Xinhua ajansında göre, İsviçre'nin Montrö kentindeki 2. Cenevre Konferansı'na katılan Wang, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Carba ile ayrı ayrı bir araya geldi. Çin, Rusya ile birlikte Suriye’deki Esed rejimine desteği ile biliniyor.

Çinli Bakan’ın görüşmelerde her iki tarafı da siyasi uzlaşma için ciddiyetle çalışmaya davet ettiği, krizin çözümü için tek uygulanabilir yolun siyasi çözüm olduğu mesajını muhataplarına anlattığı ifade edildi. Konferans dolayısıyla çatışan tarafların ilk kez birlikte masaya oturduğuna dikkat çeken Wang, bunu ‘’zorlukla elde edilen başarı’’ olarak nitelendirdi. "Suriye konusunda tarafsız ve adil tutum izliyoruz. Tüm taraflara ön yargısız yaklaşıyoruz. Çin, Suriye halkının çıkarlarına uyan ve tüm taraflarca kabul edilebilir planlara saygı gösterecek ve destekleyecektir." diyen Wang, fikir ayrılıklarına rağmen, taraflardan siyasi uzlaşı doğrultusunda adım adım ilerlemeleri isteğini de dile getirdi.

Wang, söz konusu konferansın ardından da Suriye’de askeri çözüm olmadığı ve Suriye halkının istikrar ve düzene geri dönmek istediğini görmenin önemli olduğunu söyledi. Çinli Bakan ayrıca, terör ve aşırılığın daha fazla yayılmasını önleme de dahil, barış ve güvenli Ortadoğu için istikrarlı bir Suriye’nin önemine dikkat çekti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.