Çimentocular günah keçisi ilan edildi

Çimentocular günah keçisi ilan edildi

Korkmaz Beton Yönetim Kurulu ve (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, “Çimentocular, günah keçisi ilan edildi. Dünyada en ucuz çimento Konya'da” dedi.

Müteahhitler, 9 Eylül'de çimento fiyatlarındaki yükselişe tepki koymak adına, inşaatları 15 gün süreyle durduracağını açıklamıştı. Bakanlığa defalarca şikayetlerini iletmelerine rağmen, fiyat yüksekliği konusunda sorunların giderilmediğini belirten müteaahhitler, iş bırakalı 8 gün oldu. Konya'daki müteahhitler de iş bırakma kararı aldığını duyurmuştu. Karara rağmen, şehirdeki çoğu müteahhitin işlerini devam ettirdiği, inşaattaki faaliyetleri durdurmadığı gözlemlendi. Çimento fiyatlarındaki yükselişi gerekçe göstererek, inşaat durdurma kararının alınması da çimentocular tarafından tepkiye neden oldu.

ÇİMENTOYA GELEN ZAM, DİĞER ÜRÜN ZAMLARINA GÖRE DÜŞÜK

Korkmaz Beton Group Yönetim Kurulu ve Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Sektörde çoğu kalem ürüne zam geldiğini hatırlatan Korkmaz, “Piyasada girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı çimentoya zam geldi. Bu doğru ancak çimentoya gelen zam oranı, diğer ürünlere göre çok düşük. Plastik, orman ürünleri başta olmak üzere; demir, kapı, cam gibi birçok ürüne yüzde 200 oranında zam geldi. Çimentoya ise yılbaşından bu yana yüzde 40 oranında zam geldi. Çimentoya ifade edilen gibi büyük oranda bir zam gelmedi. Piyasadaki diğer ürünlerle kıyaslandığında bu zam oranının fazla olmadığı görülür” dedi.

DÜNYADA EN UCUZ ÇİMENTO KONYA'DA SATILIYOR

Konya özelinde de değerlendirmelerde bulunan Başkan Korkmaz, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya'da çimentoya korkunç oranda zamlar gelmedi. Türkiye Cumhuriyetini bir kenara koyalım, bugün dünyada dahi en ucuz çimento Konya'da satılıyor. Konya özelinde biz betoncular, kıymet bilinirse gerçekten müteahhitler için bulunmaz bir nimet gibiyiz. Konya'da işler de devam ediyor, aksama yok. ”

ÇİMENTOCULAR GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİ

“Bir de bu meseleleri sadece çimentodaki fiyat artışına bağlamak doğru değil. Çalıştıracak insan bulamıyoruz. Mazot fiyatları, diğer girdi ve işçi maliyetlerimiz arttı” diyen Korkmaz, “Müteahhitlerin bugün en çabuk ulaşacağı insanlar, çimentocular. Hazır betoncuların hepsi, piyasada olan insanlar. Kimse neden gidip demir çelik fabrikasına, fayans fabrikasına, plastik tedarikçisine tepki koymadı da çimentoculara tepki gösterdi. Bu meselede çimentocular günah keçisi ilan edildi. Burada en çok mağdur olanlar, nihai tüketiciler. Dükkâna veya eve ihtiyacı olan insanlar mağdur oluyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum