Çimen: Bir şehrin kaderi ile oynandı

Çimen: Bir şehrin kaderi ile oynandı

Bucaspor maçında hakem Serkan Çınar'ın verdiği ters kararlarla 2 milyonluk bir şehrin kaderi ile oynandığına dikkat çeken başkan yardımcısı Zeki Çimen, “Maçın bir takımdan alınıp, bir takıma nasıl verildiğine tüm Türkiye şahit olmuştur” dedi

Torku Konyaspor Başkan Yardımcısı Zeki Çimen, Bucaspor maçında Serkan Çınar'ın tüm takdir haklarını rakipten yana kullanarak ve maçın sonucuna direkt etki ederek büyük bir başarıya imza attığının altını çizerek, kararları ile koskoca bir şehrin kaderi ile oynayabilecek cesareti gösteren Serkan Çınar'ın kendilerini  daha da hırslandırdığını ve İzmir'den final biletini alarak ayrılacaklarına inandığını söyledi. Başkan Yardımcısı Zeki Çimen'in açıklamaları şöyle:

“Bir play-off karşılaşmasında görev alan hakemin bir takım aleyhine bu kadar hata yapma hakkı olmamalı ve 90 dakika içerisinde verdiği kararlar tutarlı olmalı. Atılan net golümüzü TRT spikeri ofsayt olarak yorumlarken, hakem temsilcisi niye iptal olduğunu anlamadığını ifade ederken, Serkan Çınar faul gerekçesiyle iptal ettiğini söylemiştir.
İptal edilen golümüzün Bucaspor’un attığı gol ile karşılaştırıldığında hangisinin faul olmadığını kör olan bile görür.

Hakem Serkan Çınar’ın ikinci devrede elle oynama değil resmen smaç olan pozisyonda penaltıyı ele çarpma olarak değerlendirebileceği yorumunu yapabildik. Ama Selim Ay’a tabanla girilen pozisyonda penaltı ve kırmızı kart vermesi gereken aynı pozisyonu aleyhimize nasıl faule dönüştürdüğünü ise hiç anlayamadık. Ayrıca Murat Akın’a faul bile olmayan bir pozisyonda niye sarı kart verdiğini Serkan Çınar'ın kendisinin de anlayabildiği kanaatinde değiliz.

Maçın sonucuna tesir eden dört pozisyonda da hakem hatasının takımımız aleyhine olması ve maçı tekrar tekrar izlerken lehimize tek bir hakem hatası tespit edememiş olmamız maç içerisinde verdiği tüm kararlarda takdir haklarını misafir takımdan yana kullanabilmiş olması bir hakem için başarı olsa gerek.

Yaptığı hakem hataları ve benzer pozisyonlardaki tutarsız kararları ile koskoca bir şehrin kaderi ile oynayabilecek cesareti göstererek maçı bir takımdan alıp diğerine verebildiği için hakem Serkan ÇINAR’ı ayakta alkışlıyoruz.

Sezon içerisinde bir çok maçta lehimize veya aleyhimize hakem hatası olmuş olabilir. Bunların hepsini Mevlana hoşgörüsü ile saygıyla karşıladık. Ama bir final karşılaşmasında hakemin aynı takım aleyhine vermiş olduğu seri hataları hakem hatası olarak kabul etmek mümkün değildir.

Alınan mağlubiyete asla kılıf aramıyoruz. Bu mağlubiyet ile asla pes etmiş değiliz. Aksine 3 topumuzun direkten döndüğü, bariz hakem hataları ile kaybettiğimiz maçta iyi oynamadığımızı kabul ediyor ve Konyaspor taraftarından ve kamuoyundan özür diliyoruz. Daha ilk yarı tamamlanmıştır. Serkan Çınar gösterdiği yönetimle bizi daha da hırslandırmıştır. İnşallah İzmir’den final biletini alan taraf olarak ayrılacağız."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum