Çılgın proje'nin temeli atıldı

Çılgın proje'nin temeli atıldı

Hakim Konakları'nın Konya'nın çılgın projesi olarak görüldüğünü söyleyen Hakim ve Savcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Kuzu, hayallerinin gerçek olduğu için mutlu olduklarını belirtti

Hakim Konakları'nın Konya'nın çılgın projesi olarak görüldüğünü söyleyen Hakim ve Savcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Kuzu, hayallerinin gerçek olduğu için mutlu olduklarını belirtti

Hakim Konakları'nın temel atma töreni yapıldı. Yazır Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerine yapılacak olan konaklar 50 bin metrekare alan içinde olacak. 314 adet 4 artı 1 ve 64 adet 3 artı 1 daire bulunacak. Konakları Okkalar İnşaat yapacak. Hakim Konakları Temel Atma törenine; Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, AKP Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Hakim ve Savcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Kuzu, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca, Prof. Dr. Osman Okka ile çok sayıda hakim ve savcı katıldı. Temel atma töreni açılışında konuşan İlhan Yerlikaya, "Bu tür projeler bizi heyecanlandırıyor ve duygulandırıyor. Ben üniversite yıllarındayken sürekli büyüyen Almanya'ya gıptayla bakardık. Ama şimdi ülkemiz de her geçen gün büyüyor. Bir ülkenin gelişmesinde istikrar çok önemlidir. Özellikle siyasi alanda bir istikrar yoksa o ülkenin gelişmesi imkansızdır. Bugün ülkemiz AKP yönetimiyle bir istikrarı bulmuştur. Bunun sonucu şehirlerimiz ve ülkemiz her geçen gün büyüyor" ifadelerini kullandı. Gelecekten ümitli olunması gerektiğini de belirten İlhan Yerlikaya, "Kamu ve özel sektörümüz çok iyi gelişiyor. Kalkınmada süreklilik çok önemlidir. Özel sektörlerimiz her geçen gün büyüyor. Gelecekten ümitli olarak dünyaya açılmalıyız. Özel sektörlerimiz uluslararası projelere girerek ülkemizin büyümesini sağlamaları gerekir. Biz bunu bekliyoruz. Siyasetçiler olarak ülkemizin ve şehirlerimizin gelişmesi için çalışacağız" diye konuştu.

'KONYA'DA BİR İLK OLACAK'

Konya'ya mevcut seviyenin üstünde konaklar inşa edeceklerini söyleyen Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka da, Konya'ya yeni bir yaşam merkezi inşa edecekleri için mutlu olduklarını söyledi. 1976 yılından beri İstanbul ve Konya'da faaliyet gösterdiklerini belirten İbrahim Okka, "İlk kurulduğumuz günden bu yana çok güzel ve kaliteli projelere imza attık. Bugün de Konya'nın en güzel yerlerinden olan Yazır’a belki de şehirde ilk olacak bir proje başlatıyoruz. Proje 50 bin metrekare alanı kapsıyor. Buranın 10 bin metrekaresi inşaat alanı olacak. Diğer alanlara ise park, açık ve kapalı havuz, Türk hamamı, açık ve kapalı spor salonları, okuma ve toplantı salonu yapacağız" diye konuştu. Projede son teknolojiyi kullanacaklarını da vurgulayan Okka, "Buraya yapılacak olan tüm evlerde akıllı ev sistemi kuracağız. Her şey kumandayla kontrol edilecek. Alışverişler dahi evden yapılabilecek. Konya seviyesinin üstünde bir konaklar yapacağız. Bu projelerin Konya'da olması gerekir. Biz çalışmalara şubat ayında başladık. Ve en geç 2013 yılında tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

'BU KAZAN KAZAN SİSTEMİDİR'

Temeli atılan proje ile Konya'nın büyümesini gösterdiğini dile getiren Ali Selvi, "Bu tür projeler kazan kazan sitemidir. Yapılan projede herkes kazançlı çıkıyor. Projeyi yapanlar kazanıyor, buranın esnafı kazanıyor, inşaatta çalışan işçiler kazanıyor, eve oturacak olanlar kazanıyor, evi yapan inşaat şirketi kazanıyor ayrıca Konya ve ülkemiz kazanıyor. Bu tür projelerin sürekli yapılması gerekir. Ayrıca bu proje bölgemizin cazip hale gelmesini sağlayacaktır. Beyhekim Devlet Hastanesi'nin ulaşım sorunu bulunuyordu. Bu sorunu da yakın bir tarihte çözdük. Bu projelerle bölge daha çok gelişecektir" dedi.

'HAYALİMİZİN İLK ADIMINI ATIYORUZ'

Yapılması planlanan proje ile yatıp kalktığını belirten Hakim ve Savcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Kuzu ise, "Arkadaşlarla birlikte böyle bir proje hayal ediyorduk. Bu amaçla kooperatif kurduk ve çalışmalara başladık. Şu an projemizin ilk adımını atıyoruz. Kooperatif kurulurken zor süreçler geçirdik. Ancak hayalimizin gerçek olacağını görmek bize mutluluk ve gurur veriyor" diye konuştu. Bazılarının bu proje için Konya'nın 'Çılgın Projesi' dediğini de anımsatan Yusuf Kuzu, sözlerini şöyle tamamladı: "Burası konut dışında insanların yeni bir yaşam merkezi olacak. Projemiz çok geniş ve güzel. Proje tamamladığında insanlar evlerine yerleştiğinde burada yeni bir yaşam kuracağız. Site içi çeşitli yarışmalar gerçekleştireceğiz. Biz buraya gelene kadar çok mücadele verdik. Ama mücadelemizin sonuçlarını görüyor olmak hepimizi sevindiriyor."

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.