Çıkışımız sürecek

Çıkışımız sürecek

Torku Selçuk Üniversitesi’nde deplasmanda alınan farklı İzmirBüyükşehir galibiyetinin ardından yüzler gülüyor. Başantrenör Aclan Kavasoğlu, yakaladıkları çıkışı devam ettirmek istediklerini söyledi

Basketbol 2. Liginde mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi karşısında alınan galibiyet sonrası moraller yerinde. Ligin son sırasındaki rakibini 28 sayı farkla mağlup eden sarı-mavililer rakiplerinin birbiri ile oynadığı haftayı galibiyet ile kapattı. Maç sonunda konuşan Başantrenör Aclan Kavassoğlu kalan haftalarda da çıkışlarını sündürmek istediklerini söyledi. Kavasoğlu, “Sezonun ikinci yarısına iyi başlamasak ta şimdi istediğimiz tempoyu yakaladık. İzmir Büyükşehir’in bu ligde verdiği mücadeleyi takdir etmek gerekiyor. Ligde yabancısız ama mücadele gücü yüksek bir basketbol oynuyorlar. Gelecek haftalarda bizi zor maçlar bekliyor. O yüzden o maçlara hazırlanma adına bizim için iyi bir galibiyet oldu. Bu yükselişimizi önümüzdeki maçlara da yansıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Sarı-mavililerin genç oyuncusu Burak Selen ise, “Sezonun ikinci yarısında iyi mücadele ediyoruz. Bizim için iyi bir galibiyet oldu. Takımdaki herkes iyi mücadele etti. Galip geldiğimiz için mutluyuz. yarın evimizde Pertevniyal’ı mağlup ederek yakaladığımız çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

POTADA 20. HAFTA GERİDE KALDI

TB2L’de 20. hafta tamamlandı. Deplasmanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni mağlup eden Torku Selçuk Üniversitesi averajla liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken takipçisi Mackolik.com Uşak Üniversitesi aynı puandaki rakibi Maliye Milli Piyango ile oynadığı maçı kazanarak ikinci sırada yer aldı. Ankara temsilcisi ise aldığı bu mağlubiyete rağmen üçüncü sıradaki yerini korudu.

Best Balıkesir Basketbol ve Gelişim Koleji deplasmandan galibiyet çıkarmayı başararak haftayı kayıpsız geçerken Darüşşafaka üst üste aldığı 4 yenilginin ardından Final Gençlik ile İstanbul’da oynadığı maçı kazanarak kötü gidişe nokta koydu.  Darüşşafaka takımından Aleksandar Petrovic 25 sayı, 11 ribaund, Göztepe Sportif’ten Onur Aydın 18 sayı, 12 ribaund, Gelişim Koleji’nden Anthony Porrini 13 sayı, 12 ribaund Akhisar Belediyesi’nden Darrius Morrow 11 sayı, 11 ribaund ile double-double yapan isimler oldular.Göztepe Sportif takımından Aubrey Reese 34 sayı ile haftanın en skorer oyuncusu olarak dikkat çekerken, Mackolik.com Uşak Üniversitesi’nden Justin Carter 32,Yeşilgiresun Belediyesi’nden Alex Gordon ise rakip potalara 28 sayı bıraktılar. Basketbol 2. Ligi 20. haftasında alınan sonuçlar şu şekilde: Bandırma Kırmızı-İstanbul BŞB:    76-61, Yeşilgiresun Belediye-Pi Koleji: 85-62, Pertevniyal-Best Balıkesir: 63-70, İzmir BŞB.-Torku Selçuk Üni: 69-97, Göztepe Sportif-Vestel: 79-69, Akhisar Bld.-Fibrobeton İstanbulspor: 77-56. Trabzonspor Basketbol Gelişim Koleji: 80-86, Darüşşafaka-Final Gençlik: 99-70, Uşak Üni-Maliye Milli Piyango: 106-96 Ligde 21. haftanın tüm maçları yarın oynanacak. Haftanın maçları şu şekilde Final Gençlik-Göztepe, İstanbul BŞB-Trabzonspor, Pİ Koleji- Akhisar BLD, Torku Selçuk-Pertevniyal, İstanbulspor-Uşak Üniv, Maliye Milli Piyango-Darüşşafaka, Best Balıkesir-Yeşilgiresun Belediye, Vestel-Bandırma Kırmızı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.