CİHANBEYLİ'YE REKOR YATIRIM

CİHANBEYLİ'YE REKOR YATIRIM

90 yılda yapılamayanları 4 buçuk yıllık hizmet süresi içinde yaptıklarını dile getiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Siyasi ideoloji ayrımı yapmadan, her vatandaşımıza aynı hizmeti götürdük. 350 milyon liralık harcama yaparak, ilçenin havasını

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçede gazetecileri ağırlayarak 4 buçuk yıllık hizmet  sürelerinde ilçeye yaptıkları yatırımlar ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Son 4 buçuk yılda ilçeye farklı alanlarda 350 milyon liralık harcama yaptıklarını ifade eden Başkan Kale, bu süre zarfında ilçenin çehresinin değiştiğini de vurguladı. Cihanbeyli'nin 1929 yılında kurulduğunu hatırlatan Kale, kendi görev sürelerinde hayata geçirilen hizmetlerin 90 yıllık ilçe tarihinde bundan önce yapılan yatırımlardan kat kat fazla olduğunu dile getirdi. Büyük başarılara imza atarken birlik ve beraberlikten ödün vermediklerini belirten Kale, ekip arkadaşlarıyla da as üst ilişkisi içinde değil, abi kardeş muhabbeti ile çalıştıklarını aktardı. Başkan Kale, ayrıca gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

2-4-040.jpg

VATANDAŞIN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKIYORUZ

Merhaba Gazetesi muhabirlerinden Emre Özgül'ün “Sayın Başkan, Cihanbeyli stratejik bir ilçe. Çok farklı seçmen kitlesini bünyesinde barındırıyor. Seçim öncesi bir anket çalışması yaptırdınız mı?” sorusunu cevaplayan Başkan Kale, “Genel merkezimiz anket çalışmalarını yapıyor. Şahsen biz belediye olarak anket çalışmasına ihtiyaç duymuyoruz. Bizim için en güzel anket sonucunu vatandaşın gözünün içi veriyor. Biz ideolojik ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürüyoruz. Bu konu ile ilgili de bir endişemiz yok” dedi. Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammed Gümüş'ün de sorduğu bir soruyu yanıtlayan Kale, şunları kaydetti: “İlçenin öncelikli ihtiyaçları var tabi ki. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması konusunda gayretli girişimlerimiz var. Bu projeyi hayata geçireceğiz. İlçede sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güzel işler yapılıyor.”

350 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçede düzenlediği basın toplantısında son 4,5 yılda hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçesine hizmet verdiklerini belirten Başkan Kale “Hizmetlerimizin ilham kaynağı vatanımıza ve insanımıza duyduğumuz sevgi ve saygıdır” dedi. Yüzölçümü büyüklüğü nedeniyle ortaya çıkan bütün zorlukları kurdukları organizasyonla kolaya çevirdiklerini ifade eden Kale, bu dönem 350 milyon liralık yatırımın hayata geçirildiği kaydetti. Başkan Kale, şunları söyledi: “Mazbatamızı aldığımız gün başlayan hizmet dönemimize; 100 çocuk parkı, 16 sentetik çim saha, 2 Beyler Konağı, 1 Gençlik Merkezi, 1 Halk Eğitim Merkezi ve Spor Salonu, 1 Kültür Evi, 1 Hayvanat Bahçesi ve koru alanı, 66 Hobi Bahçesi, 2 İmam-Hatip Lisesi, 1 Kapalı Pazar Alanı, Kanal Islah projesi ve Kordon Boyu Parkı, 1 Şehir Konağı, 1 TOKİ Projesi, 1 Trafik Eğitim ve Go Kart tesisi, 15 Temmuz Şehitler Parkı ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı, 8 Ağaçlandırma Sahası, 9 Camlı Köşk, 9 Hane-i Mevan, 1 Cihan Site, 135 kamelya, 125 km kanalizasyon hattı, 5 Mahalle Konağı, 1 milyon metrekare parke, 7 milyon 240 bin metrekarelik stabilize yol çalışmasıyla toplam 350 milyon liralık hizmeti sığdırdık. Azimle, kararlılıkla, aşkla yürüdüğümüz bu hizmet yolunda önümüze hangi zorluk çıkarsa çıksın ‘her zorlukla beraber bir kolaylık vardır’ müjdesinden aldığımız güçle; bir işimiz bittiğinde hemen diğerine başladık. 4 bin 109 kilometrekarelik bir alanda hizmet vermenin zorluğunu azimle aşarken, bölgemizdeki farklılıkları da vatan sevgisinde birleştirdik. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet anlayışımıza kararlılıkla bağlı kaldık. Birlikten güç, güçten hizmet ürettik”

4 BUÇUK YILDA 90 YILLIK HİZMET

1929 yılında kurulan Cihanbeyli’de son 4,5 yılda yapılan çalışmaların 90 yılda yapılanın çok çok üzerinde olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Kale, göreve gelmeden önce ilçede 45 bin metrekare olan yeşil alan miktarının 950 bin metrekareye yükseltildiğini kaydetti. Bu konuda örnekler de veren Kale “5 yıl önce bataklık olan, kötü kokudan yanına bile yaklaşılamayan yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alanı yeşille donattık. Konya-Ankara karayolu üzerindeki bu alana Konya’nın taşra ilçeleri arasındaki en büyük parkı olan 15 Temmuz Şehitler Parkını kurduk. Burada şehitlerimizin aziz hatıraları için 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı yükselttik. Hemen yanı başında halkımızı kültürel aktivitelerle buluşturan ve butik satış noktalarıyla hanımların el becerilerine değer kazandıran Ayşe Türkmenoğlu Hanımeli Parkı ve amfi tiyatro alanını yaptık. Ayrıca gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatına eğlence katan Orhan Erdem Trafik Eğitim Parkı ve Go-Kart Tesisi’ni hizmete sunduk. Gençlerimiz için spor, çocuklarımız için oyun alanları oluşturduk. Hayvanat Bahçesi, Gölet Bendi projesi ve koru alanı da bu bölgeyi tamamlayıcı unsurlar oldu. 66 hobi bahçesi ile vatandaşlarımızı toprakla buluşturduk” diye konuştu. İlçede 8 farklı ağaçlandırma sahası oluşturduklarını ve 100 bin fidanın dikimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kale, 29 parkın gerek yapımı ve gerekse de baştan aşağı yenilenmesinin gerçekleştirildiğini, sayısı 9’a ulaşan Camlı Köşklerin mimarileri ve çevresindeki yeşil alanlarıyla mahallelere güzellik kattığını kaydetti. Başkan Kale; Ahmet Hüdai, Vedat Kora, Mustafa Kabakcı, Yeşilöz, Özkan Öksüz, Yeliz-Fahrettin Belgin ve Kayı parklarının bulundukları alanların cazibe merkezleri haline getirildiğini söyledi.

CİHANBEYLİ’YE DEV ESERLER KAZANDIRDIK

Basın toplantısında Cihanbeyli’de sosyal hayata yönelik yapılan çalışmaları da anlatan Mehmet Kale, her yaş gurubuna hitap eden eserlerin ilçede yükseldiğini söyledi. Kale şunları kaydetti: “İlçemizin sosyal hayatına dokunan önemli çalışmaların altına imza attık. Kafe, fitness salonu, sauna ve toplantı odaları gibi birçok aktivite alanının yer aldığı Cihan Beyler Konağı ve Oba Beyler Konağı ile sosyal yaşamımıza hatırı sayılır bir dokunuşta bulunduk. Yüzme havuzu, derslikler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek nitelikte çok amaçlı salonlar içeren Şehir Konağı da ilçemizin sosyal hayatına renk kattı. Bölgenin ve Konya’nın en modern, en kapsamlı Halk Eğitim Merkezi ile spor kompleksi de yine bu dönemde Cihanbeyli’mize kazandırıldı. Gençlerimiz için çeşitli kursların açılması ve uğraş sahaları oluşturulması amacıyla Cihanbeyli Gençlik Merkezi’mizin kurulmasını sağladık. Yeniceoba Mahallemizde kurduğumuz Gülay Samancı Hanımlar Kültür Evi de hanım kardeşlerimizin yeni buluşma ve farklı kurslara, etkinliklere katılma yeri oldu. Şimdi sosyal hayata dönük yeni bir projeyi tamamlamak üzereyiz. Taşrada yer alan 9 mahallemizde Hane-i Mevan’ların inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Hane-i Mevanlar ile düğün, taziye ve bayram gibi buluşmalarda ihtiyaç duyulan ortak kullanım alanları oluşturuyoruz. Bu binalar tamamlandığında göreceksiniz, tüm Türkiye’ye örnek gösterilecek”

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK

Göreve gelmeden önce miting meydanlarında, televizyon ekranlarında, seçim beyannamesinde halka verdikleri tüm sözleri fazlasıyla yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kale, ilçenin ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirtti. Mehmet Kale “Cihanbeyli’mizin yıllardır ihtiyaç duyduğu kapalı pazar alanımızı bir süre önce hizmete açtık. Modern mimarisi, farklı fonksiyonları ve çevre düzenlemesi ile – iddia ediyorum- Orta Anadolu’nun en güzel kapalı Pazar alanı oldu. Halkımızın ve esnafımızın burayla ilgili memnuniyeti bizleri çok ama çok mutlu ediyor. Diğer taraftan konut ve ofisleriyle ilçe merkezimize prestij katan Cihan Site projemizi tamamlanma aşamasına getirdik. Ailelerin uygun koşullarla ev sahibi olmasını sağlayan 126 konutluk TOKİ evleri projesini hayata geçirdik. Cihanbeyli son 4,5 yılda büyük bir dönüşüm ve gelişim yaşadı. Hükümetimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve partimizin desteğiyle birçok önemli projenin altına imza attık. İlçemizin bir ucundan diğer ucuna uzanan kanala dair ıslah projesiyle bölgeyi hem estetik hem de sağlıklı bir görünüme kavuşturduk. Merkezdeki 5 mahalleyi kapsayan ve toplam uzunluğu 4 kilometreyi bulan Kordon Boyu Parkı ile ilçemizin yeşil bir gerdanlığı oldu. Dikkatinizi çekiyorum; bu söylediğim yer biz göreve gelmeden önce bataklık bir alandı. Şimdi ise bir cazibe merkezi…” diye konuştu. Mehmet Kale, Kültür Han ile yeni adliye ve yüzme havuzu projelerinin de kısa sürede ilçeye kazandırılacağının müjdesini verdi.

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum