Çifte bayram  sevinci yaşadı

Çifte bayram sevinci yaşadı

Eşinden 2017 yılında boşanan Murat Köse, kızının eski eşi tarafından darp edilmesi üzerine kızının velayetini almak için mahkemeye gitti. Mahkeme kızının tedbiren velayetini Murat Köse’ye verdi. Bu karar baba Murat Köse’ye çifte bayram yaşattı.

Eşinden 2017 yılında boşanan Murat Köse, kızının eski eşi tarafından darp edilmesi üzerine kızının velayetini almak için mahkemeye gitti. Daha önce gazetemizin de gündeme getirdiği bu olayda mahkeme baba Murat Köse lehine karar verdi. . Bu karar baba Murat Köse’ye çifte bayram yaşattı. Bir yıldır kızının anne şiddetine maruz kaldığına dikkat çeken Baba Murat Köse, “Aylardır kızımın velayetini almak için mücadele veriyordum. Elimdeki darp raporları ve kızımla birlikte mahkemeye gittik. Mahkema darp raporlarını ve kızımın beyanatını esas alarak velayeti bana verdi. Mahkeme Kurban Bayramı öncesi kızımın velayetini bana vererek, çifte bayram yaşattı. Tam umutlarımın tükendiği bir anda böyle bir karar beni yeniden hayata bağladı. Benim gibi Türkiye’de yüzlerce binlerce baba aynı mağduriyeti yaşıyor. Onların da mağduriyetlerinin bitmesini istiyorum” dedi.

ESKİ EŞİM KIZIMI DARP EDİYORDU

Eşinden 2017 yılında boşandığını kaydeden Murat Köse, “Kızımı görmeye gittiği zaman kızının vücudunda darp izlerini görüyordum. Eski eşim tarafından kızımın darp edildiğinden şüphelendim. Darp raporu almak için doktora gittim. Gerçekten kızım öz annesi tarafından fiziksil ve psikolojik şiddete uğramış. Kızımın velayetini üzerime almak için uzun süre mücadele verdim. Sonunda mahkeme benim lehime karar verdi. Bu süreçte gerek yerel basın gerekse ulusal beni yalnız bırakmadı. Çıkan haberler ve darp raporları mahkemenin olumlu bir karar çıkarmasında etkili oldu. Benim gibi aynı sorunları yaşayan babaların da bir an önce evlatlarına kavuşmasını çok istiyorum. Allah kimseyi evlatlarından uzak bırakmasın” diye konuştu.

SIRA KALICI VELAYETİ ALMAYA GELDİ

Kurban Bayramı öncesi mahkemenin verdiği kararla çifte bir bayram yaşadıklarını kaydeden baba Murat Köse, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bayram öncesi bizlere Bayram yaşatan ve mübarek Kurban Bayramı ile sevincimizi ikiye katlayan Allah'a hamdolsun hamdolsun alemlerin Rabbine hamd olsun. Kızıma kavuşmamızdan dolayı kurbanımızı da kestik. 3 yıl verdiğim mücadelede başta kendi kızım olmak üzere bütün masum çocuklar adına baş koyduğumuz bu kutlu davada meyvelerimizi almaya başladık ve 4 ay sonunda 5. kez şiddete maruz kalmış kızımı tedbiren velayetini aldım. Sıra kalıcı velayette. Bu zorlu mücadelede desteğini esirgemeyen medya mensupları, dernek temsilcileri ve üyeleri platform temsilcileri ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum özellikle bu sürecin başından beri desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Mücadelemiz sonuna kadar 2 kat daha arzu ve istek ile devam edecektir her şey masum çocuklarımız için. ”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum