Çiftçinin yükü hafifletilsin

Çiftçinin yükü hafifletilsin

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Çiftçi, üretici bu memleketin asli unsurudur. Bizim bu topraklar üzerinde millet olarak yaşamamızın hem garantisi, hem de kalkınma hamlemizin itici gücüdür dedi.



Cumhuriyetin de bu idrakle kurulduğunu ve TBMM’nin aldığı ilk kararlardan birisinin de çiftçinin ürününden alınan yüzde on verginin, yani örşün kaldırılması olduğunu ifade eden PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, bu kararın o yıllarda zenginlikleri ve sermayesi yağmalanmış, insan gücü cephelerde toprağa düşmüş, ekonomisinin tamamı neredeyse tarımdan oluşan Cumhuriyetimizin en cesur kararlarından biri olduğunu ifade etti.
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Yer altı zenginlikleriniz, petrolünüz, madeniniz tükenebilir ancak toprağı işleyeniniz varsa o topraktan aldığınızı her sene yeniden ve fazlasıyla alırsınız. O toprakları koruyanlar ve işleyenler de çiftçilerdir” dedi. Türk çiftçisinin omzundaki yük alınınca ortaya çıkardığı eserin adının modern ve kalkınmış Türkiye olduğunu kaydeden Recep Konuk,  şöyle devam etti: “Türkiye 2023 hedefi olarak belirlediği G7 zirvesinde yer almak arzusunu realize etmek istiyorsa bunun yolu da yenilenebilir kaynaklarını, yani tüketmeden üreten kaynaklarını harekete geçirmekten, tarımdan ve Türk çiftçisinden geçiyor. Türk çiftçisi buna alışkın, topraktan sermaye üretmeyi, zenginlik oluşturmayı biliyor. Yeter ki omzundaki yük hafiflesin, yeter ki toprakla arasına duvarlar örülmesin. Türk çiftçisinin omzundaki yük olmadığında, toprakla arasına örülen duvarlar kalktığında neleri başardığının hikâyesi hem Cumhuriyetimizin ekonomik mazisinde hem de Konya’da kendi inşa ettiği tesislerdedir. O tesisler Türk çiftçisinin topraktan ürettiği ve biriktirdiği sermayenin eseridir. Türk çiftçisi ekonominin teorisinden pratiğine kendi sanayi tesislerini kurarak geçmiştir. Ve bu organizasyon 365 gününü çiftçiler günü ilan ederek, çiftçinin omzundaki yükü daha da hafifletmek, toprakla arasındaki duvarları kaldırmak, üretimde sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlamak, tarım sanayi entegrasyonunu tesis ederek dünya ile rekabette Türk çiftçisini avantajlı hale getirmek için çalışıyor.”
Bu toprakların Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ekonomik güçlerinden biri yapacak potansiyelinin bulunduğunu kaydeden Recep Konuk, bu zenginliğin harekete geçebilmesi için beklenen tek şeyin toprağın yormadığı çiftçiyi yoran tarım dışı yüklerin Türk çiftçisinin omuzlarından kaldırılması olduğunu sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.