Merkez Bankası faiz oranını düşürecek mi?

Merkez Bankası faiz oranını düşürecek mi?

Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Piyasalarda heyecanlı bir bekleyiş var. Beklenti anketi TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 19 Eylül'deki faiz kararı için piyasanın beklentileri Bloomberg HT'nin anketiyle netleşti. Ankete katılan 24 kurumun büyük çoğunluğu, TCMB'nin politika faizini mevcut seviyede, yani yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor. Bu beklenti, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kapsamında sıkı para politikasını sürdürmeye devam edeceğine işaret ediyor.

Ayrıca, anket sonuçlarına göre yıl sonu faiz beklentisi ortalama yüzde 47,5 seviyesinde. Katılımcılar arasında yıl sonu için en yüksek tahmin yüzde 50, en düşük tahmin ise yüzde 45 oldu. Bu veriler, yıl sonunda faiz oranlarında küçük bir düşüş bekleyenlerin bulunduğunu gösteriyor.

Merkez Bankası'nın faiz indirimine ne zaman başlayacağı sorusuna ise ankete katılanların çoğunluğu, ilk indirim hamlesinin 2023'ün son çeyreğinde, yani Ekim-Kasım-Aralık aylarında gerçekleşeceğini düşünüyor. Bununla birlikte, 2024 yılı boyunca sadece dört kurum faiz indirimi beklemezken, diğer katılımcılar belirli bir gevşeme sürecinin başlayabileceğini öngörüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.