Konya'da bu ürünün satışı yasaklandı! Güvenli değilmiş

Konya'da bu ürünün satışı yasaklandı! Güvenli değilmiş

Türkiye'de satışa sunulan ürünlerle ilgili sıkı denetimler devam ediyor. Konya'da üretilen bu ürünün satışı güvenli olmadığı gerekçesiyle yasaklandı.

Türkiye genelinde güvenlik sertifikası olmadan satışa sunulan ürünlerle ilgili denetimler devam ediyor. Bu doğrultuda Konya'da üretilen bu ürünün satışı yasaklandı. Gerekçe olarak ise güvenlik belgelerinin eksikliği gösterildi. Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü’nden kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı.

akkale-3.jpg

7223 Sayılı “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” ile ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde Akkale Beton, Duvar ve Çelik Çatı Sistemleri Firması'na yapılan denetim sonucunda 7223 sayılı yasanın 7/1-b maddesinde belirtildiğinin aksine Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları ürününe ilişkin teknik dosyanın hazırlanmadığı ögrenildi.

akkale-1.jpg

Uygunluk değerlendirme işlemlerinin yaptırılmadığı, uygunluk beyanı ve uygunluğu gösteren diğer belgelerin düzenlenmeyerek uygunluk işaretinin (“CE” işareti) ürüne konulmadığı hususları tespit edildi. Firma tarafından üretilen çelik ve alüminyum yapı uygulamaları ürününün piyasaya arzının yasaklanmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum