Chp'li Ağbaba: Adli Tıp Kurumu’nun Kararını O Savcının Odasına Asacağız

Chp'li Ağbaba: Adli Tıp Kurumu’nun Kararını O Savcının Odasına Asacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 17–25 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonlarını birilerinin gelip temizlediğine dikkat çekerek, "Adli Tıp Kurumu kararını açıkladı. Yapılan operasyonlarda herhangi bir eklemenin olmadığı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 17–25 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonlarını birilerinin gelip temizlediğine dikkat çekerek, "Adli Tıp Kurumu kararını açıkladı. Yapılan operasyonlarda herhangi bir eklemenin olmadığı görüldü. Şimdi bu kararı hem o savcının odasına asacağız, hem de AKP milletvekillerine mektupla göndereceğiz." dedi.

CHP’nin geleneksel hale getirdiği bölgesel yerel yönetimler toplantısının 5’ncisi Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi. 7 ilin belediye ve il başkanları ile meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "AKP gibi düşünmüyorsanız özgür değilsiniz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYORLAR"

Ülkede işsizliğin başını alıp gittiğini, insanların maden ocaklarında öldüğünü ve kadın cinayetlerinin devam ettiğini ifade eden Ağbaba, "AKP gibi düşünmüyorsanız özgürlüğünüz yok sayılıyor. Kürt ve Alevi sorunu devam ediyor. Peki, Türkiye’de ne konuşuluyor? ‘ABD’yi kim keşfetti, Küba’ya cami yapılması’ konuşuluyor. Sen ilk önce kendi ülken din özgürlüğünü sağla, ondan sonra Küba’daki camiyi düşün.Türkiye gördüğünüz gibi komik duruma düşürülüyor. Neymiş efendim ‘ABD’yi Müslümanlar keşfetti…’ Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk kez Ortadoğu ülkeleri konumuna sokulduğunu ileri süren Veli Ağbaba, ‘ülkenin teröre destek veren ülke durumuna getirildiğini’ iddia etti. Türkiye sınırlarının terör militanlarına açıldığını savunan Ağbaba, şöyle devam etti: "Türkiye IŞİD’e destek veren ülke komuna getirildi. Irak’la, Mısırla, Lüblan’la Libya ile ilişkilerimiz artık yok. Her şeyden vazgeçtik, konuştuğumuz bir ülke kalmadı. Bunlar ne diyordu? ‘Ortadoğu’nun lideri Tayip Erdoğan…’ Nasıl oluyor bu anlamıyorum."

"BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRECEĞİZ"

Türkiye’de başarılı belediye başkanlarının CHP’li kadrolarda olduğunu öne süren Ağbaba, “Şunun artık farkına varılmalı; Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları CHP’dedir. Bizim arkamızda haramiler yok, halk var. Başarılıyız ama bir eksiğimiz var. Başta genel başkanımızı, belediye başkanlarımızı iyi anlatamıyoruz. En iyi hizmeti bizim belediye başkanlarımız yapıyor; ama biz olumlu yanlarımızı göstermiyoruz. Hiçbir şey bulamaz isek ‘bir belediye başkanının kravatını yanlış bağladığını’ söylüyoruz. Artık bardağın dolu tarafını görme zamanı geldi. Biliyorsunuz bende belediye meclis üyeliği yaptım. Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Yaklaşan genel seçim de partimizin başarısı için en büyük görev belediye meclis üyelerimize düşüyor." diye konuştu.

"YEREL YÖNETİMLER RANT ARACI OLARAK GÖRÜLDÜ"

CHP İl Başkanı Orhan Sümer ise 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının yerel yönetimleri birer rant aracı olarak görerek, yeşil alanları imara açtığını; kentlerin tarihi ve kültürel dokusunu bozduğu görüşünü ortaya attı. TOKİ ucubeleri ile oluşturulan beton yığınları ile şehirlerin yaşanmaz hale getirildiğini kaydeden Sümer, “Çocuklarımızın oynayabilecekleri alanları, piknik yerlerini, sahilleri, kıyıları, ormanları; kısacası insanların yaşamsal sahalarını rant uğruna satıp başkalarına peşkeş çeken zihniyet yerel yönetim zihniyeti olmamalıdır.” açıklamasını yaptı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de konuşmalarında yapılacak olan genel seçimlerde CHP’li belediyelere çok iş düştüğünü hatırlatarak, başarılı olmanın yolunun yerel yöneticilerden geçtiğini anlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.