CHP ideolojik ekseninden uzaklaşıyor

CHP ideolojik ekseninden uzaklaşıyor

CHP 22, 23 ve 24. Dönem Konya Milletvekili Atilla Kart, gündemdeki konular ve partisinin kurultay çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı.

CHP 22, 23 ve 24. Dönem Konya Milletvekili Atilla Kart, gündemdeki konular ve partisinin kurultay çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirten Atilla Kart, "Türkiye, 14  yıldan bu yana AKP tarafından kötü değil, çok kötü yönetiliyor. Olağanın üstündeki desteğe rağmen, Türkiye yönetilemez hale gelmiştir. Toplumsal barışını kaybetme noktasına gelen ülkemizde, devlet, Güneydoğu’da artık egemenlik yetkisini kullanamamaktadır.  İlçe’ler ve Kent’ler boşalmaya başlamıştır. Bölgede, 1990’lı yıllardan daha ağır şartlar mevcuttur. Ülkemizde, gelir dağılımı adaletsizliği uçurum boyutlarındadır. İş kazalarında Avrupa’nın en kötü ülkesi durumunda olan Türkiye’de artık iş kazaları iş cinayetlerine dönmüştür. Başta kadına şiddet olmak üzere, şiddet toplumun her kesiminde egemen hale gelmiştir" dedi.

ADLİ MEKANİZMALAR İŞLEVİNİ KAYBETTİ

"İdari ve adli denetim mekanizmaları işlevini kaybetmiş, Anayasal Kurumlar görevini yapamaz hale gelmiştir" diyen Kart, "Dış politikadaki temel yanlışlıklar sebebiyle, savaş şartlarının oluştuğu bir döneme girilmiştir. Komşu ülkelerle doğmuş olan ihtilaflar ve Suriye politikasındaki muhteris yaklaşımlar sonucunda;  bölgede öteden beri emperyal amaçları olan Rusya ile karşı karşıya gelinmiştir. Türkiye, bu anlamda 1919 şartlarından daha ağır bir kuşatma altındadır. Öte yandan; hamaset, bilgi kirliliği, nefret söylemi ve iktidar nüfuzu üzerinden de toplum kuşatılmıştır. Medya, sivil toplum, meslek kuruluşları, üniversiteler konuşamaz haldedir. Yönetin yapılanmasında kriminal odaklar doğmuştur. Bu odaklar; ihlal, takdiri zaafiyet ve dirayetsiz politikalar ötesinde, suç ilişkileri sarmalı içine girmişlerdir" diye konuştu.

CHP YÖNETİMİ KUŞATMA ALTINDA

CHP'nin yönetim yapılanmasının zaafiyet ve kuşatma altında olduğunu belirten Kart, "CHP yönetimleri siyasi refleksini kaybetmiştir. Parti, giderek ideolojik ekseninden ve duruşundan uzaklaşmaktadır. Söylemlerin içi doldurulamadığı gibi, söylem birliği de yaratılamamaktadır. Cumhurbaşkanı adayı seçimi ve koalisyon görüşmelerinin 7-8 gün yerine 30-32 gün sürmesi tam bir hezimettir. Anayasa ve dış politika yapılanmasında 2 hamle sonrasını öngöremeyen bir yönetim dirayetsizliği ile karşı karşıyayız. Yönetim zaafiyetleri sebebiyledir ki; son 4 seçimin en güçlü seçim bildirgesine rağmen, olması gereken başarı çıtasına ulaşılamamıştır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.