Cezası kalkan Sean imzaladı

Cezası kalkan Sean imzaladı

Cezasından dolayı transferi gerçekleşmeyen Amerikalı Sean Williams, FIBA’nın yanlışı düzeltmesiyle yeniden yeşil-beyazlı formayı giyecek. Başarılı oyuncu ile 1 yıllık sözleşme imzalandı

Torku Konyaspor Basketbol, başarılı oyuncusu Sean Williams konusunda mutlu sona ulaştı. Sezonun sona ermesiyle Sean’ı yeniden kadroya katmak isteyen yeşil-beyazlılar, cezasının bitmemesi nedeniyle transferi gerçekleştiremedi. Torku Konyaspor yönetimi girişimleri bırakmayarak, FIBA’ya başvurdu ve Sean’ın cezası sona erdi. Bu gelişme üzerine başarılı oyuncuyla 1 yıllık sözleşme imzalandı.  Yeni sezon için geçtiğimiz ay anlaşma sağlanan oyuncunun ilk 7 hafta oynayamayacağı açıklanmıştı. Bu gelişme üzerine transferden vazgeçen temsilcimiz yıldız oyuncunun menajeri vasıtasıyla Williams'ın aldığı 3 aylık cezayı FIBA'ya taşıdı.

CEZASI KALDIRILDI

Yapılan itirazda, 3 aylık cezanın sadece Türkiye Ligi ile ilgili olmadığını, oyuncunun bu süre içinde başka ülkelerde de oynayamadığını ve bu nedenle üçüncü ayın sonunda cezasının tamamlanmış olması gerektiğini belirtildi. Gerekli incelemeleri yapan FIBA, oyuncunun cezasının 28 Haziran'da sona erdiğini belirtti. Federasyon da bu gelişme üzerine Sean'ın cezasını kaldırdı. Basketbol Federasyonu yıldız basketbolcunun cezasının bittiğine dair resmi yazıyı kulübe gönderdi.

1 YILLIK SÖZLEŞME

Williams'ın cezasının kalkmasından sonra daha önce anlaşma sağlanan Sean Williams ile 1 yıllık sözleşme imzalandı. Yeşil-beyazlılar sezon içinde yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşıda sözleşmeye disiplin maddesi koydurttu. Torku Konyaspor Sean Williams ile çok cüzi bir miktara anlaştı. Deneyimli oyuncu geçtiğimiz sezon aldığı ücretten yüzde 30 indirim yaptı. Sean yeni sezonda Konyaspor'dan 150 bin dolar alacak. Yıldız basketbolcu konusunda büyük fedekarlık yapan yönetim oyuncuyu çok az bir maliyetle takıma kazandırdı.

TURHAN: HAYIRLI OLSUN

Torku Konyaspor Basketbol takımı Basın sözcüsü Tunahan Turhan yaptığı açıklamada, "2 sezondur başarılı bir şekilde formamızı giyen oyuncumuz Sean Williams ile önümüzdeki sezon için yeniden anlaşma sağladık. Gecen sezon almış olduğu ceza nedeniyle son haftalarda forma giyemeyen Williams bu sezon eksiksiz olarak tüm maçlarımızda oynayabilecektir. Hocamızın da isteği doğrultusunda gerçeklesen bu transferin takımımıza ve oyuncumuza hayırlı olmasını dileriz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.