Çevik'lerin pilavında enerji depoladılar

Çevik'lerin pilavında enerji depoladılar

20 Haziran'da Mersin'de başlayacak olan Akdeniz Oyunları'nda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil edecek olan Tekvando Milli Takım sporcularının Konya'daki kampı dün sona erdi.

20 Haziran'da Mersin'de başlayacak olan Akdeniz Oyunları'nda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil edecek olan Tekvando Milli Takım sporcularının Konya'daki kampı dün sona erdi. Aralarında Olimpiyat şampiyonu  Servet Tazegül, Olimpiyat ikincisi Nur Tatar'ın da bulunduğu sporcuların Konya kampı dolu dolu geçti. Kampın son gününde geleneksel Konya pilavı ile enerji toplayan tekvandocular, bu enerji ile Akdeniz Oyunları'nda madalyalara ambargo koyacaklarını söylediler. Konya'nın tanınmış ailelerinden AK Parti Konya eski il Başkanlarından Mustafa Çevik'in oğlu Ömer Çevik'in mutlu gününe  katılan ve Konya'nın geleneksel düğün pilavına kaşık sallayan Milli Tekvandocular, geçtiğimiz yıllarda da dünya şampiyonası öncesinde Konya'da kamp yaptıklarını ve kendilerine düğün pilavı ikram edildiğini, katıldıkları şampiyonada da büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, Akdeniz Oyunları öncesinde de Çevik ailesinin bu davetine çok memnun kaldıklarını bildirdiler. Milli sporcular, bu enerji ve Konyalıların hayır duası ile müsabakalarda başarılı olacaklarının altını çizdiler. Konya'da yapılan düğün törenlerinin ve geleneksel düğün yemeklerinin hiçbir yerde olmadığına dikkat çeken Tekvando Milli sporcuları, Çevik ailesine teşekkür ettiler ve Akdeniz Oyunları'nda  kazanacakları madalyaları  yeni evlenen Büşra ve Ömer çiftine armağan edeceklerini söylediler.  

NUR'UN HEDEFİ ALTIN MADALYA

Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Milli Tekvandocu Nur Tatar, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nda altın madalya hedefliyor. Olimpiyatların ardından her şeye sıfırdan başlarcasına zorlu antrenmanlar yaptıklarını vurgulayan Tatar, 20 Haziran'da Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'na çok iyi hazırlandıklarını dile getirdi. Tekvando Milli Takımı'nın oyunlara 8 sporcuyla hazırlandığına dikkati çeken Tatar, şöyle devam etti: "Çok iyi bir kadromuz var. Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ile Avrupa ve dünya şampiyonu olan arkadaşlar ülkemizi seyircimiz önünde temsil edecek. Rakipler zorlu ancak Türkiye tekvandosunun da çıtası belli. Biz de güçlüyüz. Hedefim altın madalya. Olimpiyat final maçında Koreli rakibime yenildiğimde çok üzülmüştüm ancak 19 yaşında gümüş de olsa o platformda madalya kazanmak gurur vericiydi. Kamptaki bütün arkadaşlarımın hedefinde, rengi ne olursa olsun madalya var. Seyirci desteğimizi kullanıp tüm madalyaları Türkiye'ye armağan etmek istiyoruz." Akdeniz Oyunları'nın ardından Meksika'daki Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını vurgulayan Tatar, Mersin'de alınacak güzel sonuçların ardından orada da Türk bayrağını göndere çektireceklerini, ülkeye gurur yaşatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.