Cep Harçlıklarını Selzedelere Yardım Olarak Götürdüler

Cep Harçlıklarını Selzedelere Yardım Olarak Götürdüler

Romanya-Türk okullarındaki öğrenciler, harçlıklarını geçen ay yaşanan selde mağdurları için yardıma dönüştürdü.

Romanya-Türk okullarındaki öğrenciler, harçlıklarını geçen ay yaşanan selde mağdurları için yardıma dönüştürdü. Para toplamakla yetinmeyen genç yürekler, yardımları konteynırlarda yaşayan mağdurlara bizzat dağıtarak örnek bir davranışa imza attı. Uğradıkları zarardan çok kimsesizlikten yakınan mağdurlar, yardımları gözyaşları içinde aldı.

Galati bölgesinde geçen ay yaşanan sel felaketinin yaraları sarılıyor. Evleri kullanılamaz hale gelen bölge sakinlerin konteynırlara alındı; tespit edilen hasarlara göre tazminatlar ödendi. Ülkenin geleceğine sahip çıkacak gençleri yetiştiren Türk okulları ise, bir kampanyayla selzedelerin imdadına koştu. Öğrenciler, harçlıklarından keserek kampanyaya iştirak etti. Bükreş’teki Türk işadamları ayni ve nakdi yardım olarak elini taşın altına koydu. Dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Kimse Yok Mu derneğinin de katkısıyla temel gıda paketleri hazırlandı. Yaklaşan kış nedeniyle, yorgan ve battaniye gibi ihtiyaç maddeleri de temin edildi.

3 kasabadaki 700 hane için toplanan 12 ton yardım malzemesi, kamyonlara yüklendi. Dağıtım için Türk okullarının öğrencileri ve gönüllü işadamları yollara düştü. Yerel yönetimle koordine içinde yardım paketleri mağdurlara dağıtıldı. Yardım paketlerini kucaklayan vatandaşlar, sevinç gözyaşları akıttı. Ambarındaki mısır, fasulye ne varsa kaybeden yaşlı teyze duygularını, “Çok zor, çok zor. Neyim varsa sel götürdü. Yardım edecek kimsem de yok. Allah yardımlarınızı kabul etsin.” şeklinde dile getirdi.

Yardım ekipleri, bazı mağdurları kaldıkları konteynır evlerde ziyaret etti. Kıt imkanlar içinde 4 kişilik bir nüfusla tek odada kalan bir selzede, yaşadığı çaresizliği şöyle anlattı: “O kadar çalıştık, çabaladık; bir gece kimsenin haberi yokken sel aldı götürdü her şeyi. Ne yapalım hayat bu. Şimdi annem, eşim ve çocuğumla konteynırdayız. Kışı nasıl geçireceğiz bilmiyorum.”

Ülkenin doğusundaki Galati iline bağlı kasabalarda geçen ay meydana gelen sellerde, 9 kişi ölmüş; binlerce ev hasar görmüştü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.