Cem Özdemir: 2017’de Tekrar İktidar Olmayı Hedefliyoruz

Cem Özdemir: 2017’de Tekrar İktidar Olmayı Hedefliyoruz

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, partisinin geleceğinden ümitli. Hamburg’daki delege toplantısında konuşan Özdemir, Thüringen’le birlikte iktidar ortağı oldukları eyalet sayısını sekize çıkaracaklarını söyledi.Hamburg...

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, partisinin geleceğinden ümitli. Hamburg’daki delege toplantısında konuşan Özdemir, Thüringen’le birlikte iktidar ortağı oldukları eyalet sayısını sekize çıkaracaklarını söyledi.

Hamburg ve federal seçimlerinden de umutlu olan Özdemir, 2017’de hükümet olacaklarını ifade etti. Mültecileri sıkıntı olarak görenleri Türkiye’ye bakmaya davet eden Özdemir, bununla birlikte AB üyeliğinin demokratikleşmeden geçtiğini kaydetti.

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Hamburg’da gerçekleşen parti delege toplantısını değerlendirdi. Özdemir, "Bizim getirdiğimiz tüm taslaklar kabul edildi. Yedi eyalet hükümetinde iktidar ortağıyız. Herşey yolunda giderse sekizinci Thüringen’de gerçekleşecek.” dedi.

Hamburg’daki durumdan da memnun olan Özdemir şöyle konuştu: “Anketler, bir sonraki seçimde Yeşiller Sosyal Demokratlarla koalisyon ortağı olacağını gösteriyor. Adım adım eyaletleri ele geçiriyoruz. Bir sonraki federal seçimlerde de ya Sosyal Demokratlar ya da Hıristiyan Demokratlarla kurulacak hükümetin ortağı olacağız. İnşallah 2017 yılında tekrar hükümet olmayı hedefliyoruz.”

MÜLTECİ SORUNLARINDAN BAHSEDENLER TÜRKİYE’YE BAKSIN

Almanya’nın son zamanlardaki en önemli konuları arasına giren mültecilerle ilgili olarak da konuşan Özdemir, mülteci konusunun sorun olarak görülmesinden yakındı. Kimsenin ne kadar mülteci geleceğini bilmediğini kaydeden politikacı, “Buradaki belediye başkanları Türkiye’ye bakıp oradaki sorunları görsünler, Lübnan’daki, Suriye’deki sorunlara, oradaki insanlara baksınlar. Gerçek sorunlar orada. Bizim sorunlar başka ülkelerdeki sorunların yanında hiç kalır.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Kuzey Irak ziyaretini değerlendiren Özdemir, “Orada gerek Ezidiler, gerek Hıristiyanlar, Türkmenler ve gerekse diğer Müslümanlar olsun herkesle birlikte IŞİD’e karşı mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur felsefesi insanı felakete doğu sürükler.” dedi.

Türkiye’nin IŞİD politikalarını eleştiren Özdemir, “Keşke Ankara baştan beri IŞİD’e karşı cephede yer alsaydı. Sınır İŞID için açık, Kürtler için kapalı. Bu çok mantıksız bir yaklaşım.” şeklinde konuştu. Müslümanlık için yapılan en büyük hakaretlerden birinin de ‘Müslümanlık eşittir IŞID’ anlayışı olduğunu dile getiren Yeşiller Eşbaşkanı, “Bunun önünü kesmek için öncelikle Müslümanlara görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Özdemir, delege toplantısı sırasında bir gencin 'Kürdistan’a bağımsızlık' konulu konuşma yapması ve bir grup gencin sahnede açılan ‘Kürdistan’a bağımsızlık’ yazılı pankart ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

Özdemir, “Biz burada Erbil’deki Kürtlerden bahsediyoruz. Irak’ta Kürdistan bir gün bağımsız olur mu olmaz mı? Buna Bağdat’la birlikte oradaki insanlar karar verecek.” dedi.

Kürtlerle Türklerin asırlar boyunca birlikte yaşadığına değinen Özdemir şöyle konuştu: “Irak üzerinden bakıldığında Türkiye batıya açılan bir kapı. Petrolünü satmak isteyen de mutlaka Türkiye üzerinden geçecek. Sınır ötesi akrabalıklar var. Ben iki toplumun birbirine yaklaşmasının her iki tarafa da katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

AB ÜYELİĞİ DEMOKRATİKLEŞMEDEN GEÇİYOR

Türkiye’nin AB’ye yaklaşmasını istediklerini ancak bunun için daha demokratik, daha şeffaf ve medeni olmasını istediklerini kaydeden Özdemir, “AB’ye girmek demokratikleşmeden geçiyor. Demokratikleşmede geri atılan her adım Türkiye’yi AB’den uzaklaştırıyor. Bu bir şekilde ekonomik büyümenin de önünü kesecek. Demokrasi ve ekonomi büyüme birbiriyle çelişkili olarak değil tam tersine yan yana büyümeli.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.