Çelikkayalar’dan istihdama katkı

Çelikkayalar’dan istihdama katkı

Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Çelikkayalar AVM arasında “125 kişinin faydalanacağı kurs ve istihdam” ile ilgili protokol imzalandı. Ali Kaya, “800 kişiyi istihdam ediyoruz” dedi

Proje kapsamında Çelikkayalar AVM’de perakende satış elemanı (Gıda) mesleğinde yüzde 50 istihdam garantili kurs düzenlenecek. Protokol imzaları İŞKUR il müdürlüğü binasında düzenlenen toplantı ile atıldı. Toplantıya proje ortakları İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya, Çeyikkayalar AVM Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Kaya, Konya Sanayi Odası (KSO) Genel Sekreteri Sedat Taşkazan, KSO Yönetim Kurulu Üyesi Ö. Faruk İyibildiren ve Konya Ticaret Odası (KTO) Genel Sekreteri Mustafa Ödemiş katıldı. Toplantıda söz alan İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, “Kurumumuz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGEP) imzalanmıştır” dedi.

2-2-073.jpg

SERTİFİKA VERİLECEK

Keleş, konuşmasının devamında, “İşverenlerimiz ile görüşerek bilgilendirme yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde perakende sektöründe faaliyet gösteren Çelikkayalar Alışveriş Merkezlerinde Perakende Satış Elemanı (Gıda) mesleğinde yüzde 50 istihdam garantili kurs düzenlenecektir. Toplam 125 kişinin faydalanacağı kursun ilk bölümü 1 Kasım 2018'de başlayacaktır. Kursa Katılma Şartları; İŞKUR'A kayıtlı işsiz olmak, emekli olmamak, 15 yaşını tamamlamış olmak, ilköğretim ve üzeri okul mezunu olmak, öğrenci olmamak (Açıköğretim hariç). Kursiyerlere kursa katıldıkları günler için kursiyerlere 61,65 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 30.82 TL cep harçlığı ödenecek, kurs süresince genel sağlık sigortası yapılacaktır. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere milli eğitim bakanlığı onaylı sertifika verilecektir” ifadelerine yer verdi.

KRİZ ORTAMINDA İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

KTO Genel Sekreteri Mustafa Ödemiş de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Konyalı işletme sahibimiz Ali Kaya bey, bu ekonomik kriz ortamında işletmesini genişletip, yatırım yaparak istihdama katkı sağlamıştır. Kendisine teşekkür ediyorum.” Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya da yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planına biz de MEGEP ile istihdama katkı sağlıyoruz. Ülkemizdeki ekonomik kriz döneminde biz de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Konya İŞKUR il müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bizler devletimizin gücünü hissettiğimiz zaman daha çok yatırım yapıyoruz. Çelikkayalar olarak 800 kişiye iş sağlıyoruz. Yatırımlarımız sürüyor. Konya ve ülke ekonomsine katkı sağlayan bir Konya şirketiyiz. İstihdam, iş sağlamak önemli. İnşallah 800 değil bin 800 kişi çalıştırmak için uğraş vereceğiz” dedi. Daha sonra protokol, ortaklar tarafından imzalandı.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.