Çatışma Sırasında Suriyeli Subay İle Muhalifler Arasında İlginç Diyalog

Çatışma Sırasında Suriyeli Subay İle Muhalifler Arasında İlginç Diyalog

Humus'ta çatışma esnasında silahını bırakarak muhaliflerin yanına giden Suriye ordusundan bir subay ile muhalifler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Humus'ta çatışma esnasında silahını bırakarak muhaliflerin yanına giden Suriye ordusundan bir subay ile muhalifler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Görüntülerde çatışmaların yaşandığı bölgede askerlerini uzaklaştıran bir subay, muhaliflerle konuşma talebinde bulunuyor. Subayın bu talebi muhalifler tarafından ilk olarak şaşkınlık ve şüphe ile karşılanıyor.
Daha sonra "Biz, sizin düşmanınız değiliz. Hepimiz Suriye'nin çocuklarıyız." diyen subayın ısrarı muhalifler tarafından olumlu karşılanıyor. Çevredeki silahların tamamen susması ile birlikte muhalif askerler subaya “ Allah’a yemin ediyoruz, sana dokunmayacağız” yanına çağırıyor.

Suriye ordusundaki subay her iki tarafın aynı ülkenin insanları olduğunu ifade ederek, "Biz yıkım yapmak istemiyoruz. Kimseye zararımız dokunsun istemiyoruz. Siz kardeşlerimizsiniz. Ben sizinle beraberim. Düşmanınız değilim. Buradakilerin hepsi bizim halkımız. " diyerek etraftaki askerleri geri gönderiyor.

Muhalif asker ise kendisinin de bir zamanlar askerde olduğunu ifade ederek, "Ben de askerdim. Yaşanan zulümleri biliyorum. Bizim yanımıza gel. Suyunu iç." davetinde bulunuyor.
Subay daha sonra silahını yere indirerek muhaliflerin yanına gidiyor. Söz konusu subay , " Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Köpek bir subay yada şerefsiz bir milletvekili gelir hepimize zarar verir. Her köyde her ailede kötü biri çıkabilir. Ancak tüm insanlar bir değil." şeklinde konuşuyor.

Subay," Okudum mühendis oldum. Allah bu ülkeden razı olsun. Beni siz okuttunuz. Şimdi evimi Kuseyr'den gelen bir aileye kira almadan verdim, oturun dedim. " diye konuşuyor.
Muhalif askerler ise, gelen subaya, çok sayıda sivilin tutuklanması ile ilgili sitemde bulunuyor. Subay ile muhalifler arasında ilginç diyalog devam ederken, her iki taraftaki askerlerin çatışma sonrası dinlenmeye çalışması ise dikkat çekiyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.