Çankaya: Nemelazımcılık bitmeli

Çankaya: Nemelazımcılık bitmeli

Türkiye Yol İş Sendikası Konya 1 Nolu Şube ve Konya Yolspor Başkanı Ahmet Çankaya, hem şehrin hem de şehrin takımı Konyasporun sahipsizliği asla hak etmediğinin altını çizerek, özellikle yeşil-beyazlı kulübün içinde bulunduğu durumun son derece dramatik b

Konyaspor’un Turkcell Süper Lig’den de yapılan yanlışlar nedeniyle  Bank Asya 1. Ligi’ne düştüğünü söyleyen Ahmet Çankaya, “Gerçekten çok yazık. Konya ve Konyaspor asla böyle bir sahipsizliği hak etmemiştir” dedi.
Konya’nın önemli spor adamlarından ve spora olan yakınlığı ile de tanınan Ahmet Çankaya, Konya’da hem spor kültürünün hem de futbol kültürünün tam olarak oturmadığını, dolayısıyla da Konya sporunun bu anlamda büyük bir sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öncelikle Konyaspor’dan bahsetmek gerekirse, Konyaspor içinde bulunduğu dramatik tabloyu hiçte hak etmemiştir. Bu ülkenin önde gelen şehirlerinden Konya’nın takımı Süper Lig’den düşüyorsa, bu şehri yönetenler ve bu şehri temsil edenler oturup düşünmeliler. ‘Konyaspor niye ve nasıl düştü?’ diye. Bence öncelikle bunun muhasebesi yapılmalıdır. Bu muhasebe yapılmadan Konya’nın fırlattığı taş bir adım öteye gidemez. Şimdi önümüzde bir kongre var. Umarım ki, kulüp sahipsiz kalmaz. Ancak, ‘kulüp sahipsiz kalmayacak’ diye de sektöre uzak insanlara da teslim edilmemeli. Konya ve Konyaspor bunun acılarını çok yaşadı. Artık, geçmişten ders alınmalıdır diye düşünüyorum. Yine söylüyorum; Konyaspor hiçte layık olmadığı durumlarla karşı karşıya kalmamalıdır. Bu şehir ve bu şehrin takımı ile ilgili nemelazımcılık bitmelidir” dedi.
HEDEFİMİZ SPORCU YETİŞTİRMEK
Yolspor’da da uzun yıllar başkanlık görevinde bulunan ve Konya’da sporunun gelişmesinde önemli bir katkısı olan Ahmet Çankaya, Yolspor’un  Konya futboluna ve sporuna hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Çankaya’nın Yolspor ile ilgili düşünceleri şöyle:
“Geçmişi başarılarla dolu olan kulübümüz Yolspor, bir ilke daha imza atmış ve katıldığı ilk yılda 2. amatör kümede başarılı olarak 1. kümeye çıkmıştır. Asıl hedefi başarılı sporcu yetiştirmek olan kulübümüzde disiplin, spor ahlakı ve centilmenlik hep ön planda olmuş, alınan bu başarıda da bu faktörler önemli rol oynamıştır. Şu anda diyebiliriz ki, Türkiye’nin en genç ve en centilmen takımı ile başarıyı yakalamış ve bir üst lige çıkmıştır.
Müessese kulübü olmamız nedeni ile bir çok konuda olduğu gibi ekonomik konularda da çok büyük sıkıntılar yaşamamıza rağmen sporcusu, teknik heyeti ve yönetimi tek vücut olmuş ve başarıyı yakalamıştır. Konya sporuna daha çok hizmet edeceğini düşündüğümüz ve her yıl çıtayı biraz daha yükselteceğimiz kulübümüzün bu başarısına imza atan öncelikle ve özellikle teknik heyetimizi ve yöneticilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.