‘Cami sayısı arttı  ama şuur bitti’

‘Cami sayısı arttı ama şuur bitti’

Türkiye’de camilerin ve imam hatiplerin sayısının arttığına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Sayı arttı ama şuur bitti, ahlak ve maneviyat ötelendi" dedi.

Türkiye’de camilerin ve imam hatiplerin sayısının arttığına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Sayı arttı ama şuur bitti, ahlak ve maneviyat ötelendi. Bugün bazı cami cemaati ‘Filistin bunları hak etti’ demeye başladı. Yazık” dedi
Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı, 7. Olağan Kongresini İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde Lütfi Çelik yeniden başkan seçildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın yanı sıra; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Saadet Partisi Konya İl Müfettişi Ali Mücevher, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı mensupları, delegeler, Gelecek Partisi Selçuk İlçe Teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongre, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Faaliyet raporlarının okunduğu kongrede daha sonra konuşmalara geçildi.

eeaea.png

SELÇUKLU’DA SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yeniden Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı seçilen Lütfi Çelik yaptı. Çelik, göreve ilk kez 3 yıl önce geldiklerine ve bu sürecin çok hızlı geçtiğine dikkat çekti. Başkan Çelik, “3 yıllık bir görev daha verildi bize. İnşallah bu süreç içinde daha güzel çalışmalar yapacağız. İlçemizin sorunlarını biliyoruz. Çözüm önerilerimiz de hazır. Önümüzde bir belediye seçimi var. Büyükşehir’de olduğu gibi inşallah Selçuklu’da da seçimi kazanacağız” dedi.

ieuieuie.png

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ TIKIR TIKIR İŞLİYOR!

Daha sonra Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, kongrede bir konuşma gerçekleştirdi. Saydam, Filistinlilerin her daim yanlarında olacaklarını söyledi. Millet için de şuur isteyen Başkan Saydam, “İmtihan kağıdımız hiç iyi değil bu konuda. İsrail’i lanetliyorum. Rabbim, bizleri affetsin. Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. İslam dünyası bizden daha da zor günler yaşıyor. İçinde bulunduğumuz coğrafya ciddi zorluklar yaşanıyor. Terör belasının ardında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. Siyonist şebeke, coğrafyamızı hiç boş bırakmıyor. Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) tıkır tıkır işliyor. Erbakan Hocamız, uyanık olmamız konusunda bizi sürekli uyardı. Kimse ciddiye almadı, güldüler geçtiler. ‘Komplo teorisi’ dediler. İktidar da bu projeye bilerek veya bilmeyerek ortak oldu. Filistin’de çıkan yangının bize sıçraması an meselesi. Türkiye’de vatandaşımız işsiz bırakıldı, borca esir edildi, milletimiz kolay lokma haline getirildi. Vatandaşımız ahlak ve maneviyattan uzaklaştırıldı. Kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Avrupa’ya girebilmek için nelerle uğraşıyoruz. Milli ve manevi şuurdan uzak bir nesil yetiştiriliyor. Gelin Avrupa Birliği sevdasından vazgeçin. Çıkarılan ne kadar yasa varsa, ülkemizi perişan etti. Bu yasaları da bir an önce iade edin. Biz, hak ve adaleti Avrupa’dan mı öğreneceğiz? Onlar boş durmuyor, biz de üzerimize düşeni yapmalıyız. Müslümanlar bir araya gelmeli. Dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmedi. Dışa bağımlılıktan da kurtulamadık. Borçların kapatılması, yeni borç yapılmaması gerekiyordu. Şu an aşırı borçlu bir ülkeyiz. Para bulmak için yetkililerimiz dolaşıyor. İsrail ile normalleşmemiz de bunun eseriydi. Gereksiz yatırımların yapılmaması gerekiyordu, yapıldı. Ahlak ve maneviyata daha çok öncelik vermemiz gerekiyordu. Olmadı. Var olan da tüketildi. Ne oldu? Filistin’de katliam var. Biz ne yaptık ülke olarak? Çok cılız ses çıkardık. BM’nin AB’nin ABD’nin insafına sarıldık. Masaya yumruğu vuramadık. Milli Görüşçüler, bu gerçekleri daha yüksek sesle haykıracak” şeklinde konuştu.
ÖZGÜR FİLİSTİN SAADET İKTİDARINDA KURULACAK

Kongrede son konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan yaptı. Arıkan, Konya’nın Milli Görüş Hareketi için çok kıymetli bir il olduğunu ifade etti. Arıkan, son 15 gün içinde yaşananların herkesi ruhen çok yorduğunu dile getirdi. Dünyada İsrail’i kınayan ilk meclisin TBMM olduğunu belirten Arıkan, “Bu da Saadet Meclisi vekilleri sayesinde oldu” dedi. “Meclisten İsrail Büyükelçiliği önüne gittik” diyen Arıkan, şunları kaydetti: “Biz, daha sonra TBMM’den Filistin’e bir heyet gönderilmesini istedik. Ancak iktidar partisi tarafından bu teklifimiz kabul görmedi. ‘TBMM STK değil’ dediler. İktidar daha sonra basın toplantısı düzenledi. İktidarın görevi kınamak değil, icraat. Filistin’e özgürlük, Saadet Partisi iktidarından geçiyor. Bu mücadele yeni bir mücadele değil. Ebabil kuşları, filleri yerle bir etti. Ümitsizliğe düşmek yok. Bugünün firavunlarının kim olduğunu Milli Görüşçüler çok iyi biliyor. Şeytanın bugün şekil almış hali Siyonizmdir. Milleti, Siyonizme karşı uyandıran da Erbakan Hocadır. Bir gün Özgür Filistin kurulacak. Gazze’nin sahibi Allah. Gazze, bir gün özgür olacak. Biz, ‘Bu konuda bizim de bir katkımız var’ diyenlerden olacağız inşallah.”

e.jpg

TÜRKİYE’DE HER ŞEYİ PLANLADILAR!

ABD’lilerin, “Siyasette hiçbir şey tesadüf değil” sözlerini hatırlatan Arıkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Refah Partisi kapatıldı. Hocamıza ömür boyu siyasi yasak getirildi. Fazilet Partisi kapatıldı. Ekonomik kriz yaşandı. Kemal Derviş’i getirdiler. Devlet Bahçeli tarafından erken seçim ilan edildi. Recep Tayyip Erdoğam, AK Parti’nin milletvekili seçilemedi. Jet Fadıl diye biri çıktı, Bitlis’te seçimler iptal edildi. Bitlis’ten Erdoğan vekil oldu. Zaman geçti, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildi. Birçok şey yaşandı. Afganistan işgal edildi. Kral işgal edildi. Arap Baharı diye bir safsata çıktı ortaya. BOP’un eşbaşkanının kim olduğu açıklandı. 25 yıl içinde İsrail’in etrafındaki tüm coğrafyalarda kan ve göz yaşı hakim oldu. Partimiz boş yere kapatılmadı. Erbakan Hocamıza boş yere siyasi yasak gelmedi. Meclis, boş yere ikinci plana atılmadı. İsrail’i TBMM’de konuşturduk. Evet, siyasette hiçbir şey tesadüf değil. Ülkemizde ahlak ve maneviyat ötelendi. Bugün Türkiye’de cami çok, İmam Hatip okulları çok ama şuur yok. Bazı cami cemaatleri, ‘Filistin tüm bunları hak etti’ diyor. Böyle bir cami kitlesi oluştu. Yazık. Biz, Saadet Partisi grubu olarak ülkemizin sorunlarına sessiz kalmayacağız. Ne olursa olsun, gerçekleri açıklamaktan geri durmayacağız. Bizim yaptığımız muhalefet, iktidarı çok rahatsız etti, ediyor. Çünkü biz, onların vicdanına dokunuyoruz.”

eeeeeee.png

KONYA’DA SAADET PARTİSİ’NE YENİ KATILIMLAR OLDU

Kongrede ayrıca Saadet Partisi Selçuklu Gençlik Kollarında da görev değişimi yaşandı. İlçe Gençlik Kolları başkanı değişirken, partiye de yeni katılımlar oldu. Partiye yeni katılan isimlere rozetlerini Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam taktı. Kongrenin sonunda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’a Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından bir hediye takdim edildi.
EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.