'Cami-cemevi Naif, Saf Girişimlerle Takiyye Konusu Yapılamayacak Kadar Önemli'

'Cami-cemevi Naif, Saf Girişimlerle Takiyye Konusu Yapılamayacak Kadar Önemli'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Cami-Cemevi naif, saf girişimlerle, takiyye konusu yapılamayacak kadar önemli.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Cami-Cemevi naif, saf girişimlerle, takiyye konusu yapılamayacak kadar önemli." dedi. Koç, cemevlerinin ibadet statüsüne alınmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK devam ederken, Parti Sözcüsü Haluk Koç açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ürkütücü ve korkutucu bir yalnızlık içinde olduğunu dile getiren Koç, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'la ilgili bir 'Allah rahmet eylesin' dileğini bile duymadıklarını söyledi.

"Yönetemeyen bir iktidar, yönetilemeyen bir Türkiye." diyen Koç, herkesin İstanbul'da olimpiyat yapılmasını istediğini belirterek, konuya ilişkin Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını hatırlattı. Koç, "Ama bu tarz bir Türkiye'de olimpiyat değil, ölümpiyat yarışıyor." dedi.

Şiddet emrini verenin Başbakan olduğunu savunan Koç, hükümetin sokakta, üniversitede, her yerde muhalif avına çıktığını, PKK'nın ise isyan peşinde, şantaj peşinde olduğunu vurguladı. PKK'nın çekilme süreciyle ilgili yetkili yetkisiz, milletvekili dahil açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Koç, PKK'ya bölgeden katılımın arttığını ifade ettiklerini aktardı. PKK ile görüşme trafiğini ayarlayan, PKK ile resmi görüşmeleri ayarlayan, muhatap kılanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Koç, görüşmelere ilişkin bir şeffaflık olmadığını, Başbakanın 'analar ağlamıyor' diye demagoji yaptığını savundu.

"Kapana kısıldın, kuyruğu kaptırdın halk deyimiyle." diyen Koç, bu tabloda Başbakan'ın Kürtleri en üst noktada aldattığının ortaya çıktığını savundu. CHP'nin çözüme karşı olmadığını vurgulayan Koç, boş beklenti yaratmanın süreci daha çok zorlaştıracağına dikkat çekti.

Demokratikleşme paketinin Başbakan'a sunulduğunu hatırlatan Koç, "Başbakan sihirbaz mı, torbasından demokratikleşme mi çıkaracak?" diye sordu. Başbakan'ın, bundan sonra ülkenin çıkarları için değil kendi siyasi çıkarları için adım atacağını belirten Koç, cami-cemevi projesini de değerlendirdi.

Hükümetin, Alevi çalıştayları yaptığını ve buna Alevi açılımı dendiğini hatırlatan Koç, cemevi tartışmalarının ise hep sürdüğünü söyledi. AK Parti'nin en çok sömürdükleri alanın din ve vicdan özgürlüğü alanı olduğunu ileri süren Koç, AK Parti'nin bu konuda adım atamayacak kadar mağdur olduğunu söyledi.

"Cami-Cemevi naif, saf girişimlerle takiyye konusu yapılamayacak kadar önemli." diyen Koç, cemevlerinin ibadet statüsüne alınmasını istedi. Alevilerin, inanç ve ibadet özgürlüğünün mutlaka karşılanması gerektiğini vurgulayan Koç, adaletin, herkese, hakkı olanı teslim etmekten geçeceğini belirtti.

Suriye konusunda dünyada savaş isteyen bir buçuk insan kaldığını anlatan Koç, "Siz onu anladınız. Savaş çığırtkanlığına devam eden bir buçuk insan kaldı." şeklinde konuştu. CHP'nin Suriye'de çatışanların yanında değil Suriye halkının yanında olduğunu dile getiren Koç, Suriye konusunda düzenlenmesini istedikleri konferansı savaş papağanlarının duymadığını kaydetti. Koç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AK Parti'den büyük olduğunu vurguladı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.