Çağlayan: Yenilik yapmayan ölür

Çağlayan: Yenilik yapmayan ölür

Genç MÜSİAD Eğitim Günlerinde Üretimde Yenilik konulu konferansı ile Yrd. Doç. Dr. Vural Çağlıyan Genç MÜSİADa konferans verdi

Genç MÜSİAD Eğitim Günlerinde “Üretimde Yenilik” konulu konferansı ile Yrd. Doç. Dr. Vural Çağlıyan Genç MÜSİAD’a konferans verdi. Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vural Çağlıyan Müstakil Sanayici ve İşadamaları Derneği Gençlik Kurulu Konya Şubesi (Genç MÜSİAD)'a konuk olarak 'Üretimde Yenilik' konusunda bilgilerini aktardı. Genç MÜSİAD’ın yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Yakup Barınlı, günümüz dünyasında yenileşmeye değinerek şunları kaydetti: “Küreselleşen dünyanın olmazsa olmazı çağa ayak uydurmak ve yenilikleri yakından takip etmektir. Teknolojik hayattan iş hayatına, aile hayatından sosyal hayata kadar kişi kendini zamana ve mekana göre yenilemelidir. Üretim konusunda da durum farklı değildir. Dünya pazarları ile yarıştığımız bir dönemde muhakkak yenileşmeli, üretimdeki yeniliğimize önem vermeliyiz. Zira büyüyen dünya pazarındaki yerimizi kaybetmeye mahkûm oluruz” dedi. Ardından sunumuna başlayan Yrd. Doç. Dr. Vural Çağlıyan, sözlerine yeniliğin tanımını yaparak başladı. “Yenilik kavramı ile, işletme tarafından bir düşüncenin, aracın, sistemin, politikanın, programın, ürünün, hizmetin veya sürecin ilk kez sunulması ya da kullanılması ifade edilmektedir” diyen Çağlıyan şunları kaydetti: “İnovasyon, kavram olarak, hem bir süreci (yenilemeyi/yenilenmeyi) hem de bir sonucu yeniliği anlatır. Bu sürecin ve sonucun etkilediği alanlar ise; ürün ve hizmet yelpazesinin ve ilgili pazarların canlandırılması ve genişletilmesi, üretim, tedarik ve dağıtımda yeni yöntemlerin geliştirilmesi, işgücünün becerilerinde, iş organizasyonunda, iş ortamında ve nihayet yönetimde geliştirici ve zenginleştirici değişiklikler uygulanması olarak sıralanabilir.”

 

Ünlü ekonomist Christopher Freeman’ın yenilik üzerine yaptığı çalışmasında “Yenilik Yapmayan Ölür” diyerek kavramın önemine atıfta bulunduğuna dikkat çeken Çağlıyan, “Günümüz kavramlarının en başı yeniliğin olmazsa olmazıdır. Bir şeylerin gerisinde kalmak istemiyorsak ve her zaman için rakiplerimizden bir adım önde olmak istiyorsak yenileşmeli, yenilenmeli ve yenilmemeliyiz” diye konuştu. Konferans sonrasında gecenin anısına Yrd. Doç. Dr. Vural Çağlıyan’a Başkan Yakup Barınlı tarafından bir hediye takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.