Çağlayan: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Aday Olmayacağım

Çağlayan: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Aday Olmayacağım

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık düşüncesinin bulunmadığı gibi adayda olmayacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık düşüncesinin bulunmadığı gibi adayda olmayacağını söyledi.

Çağlayan, Mersin İl Özel İdaresinde düzenlenen Tarımsal Hibe Destek Programı sonrası gazetecilerin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı yönünde sorularını cevaplandırdı. Kendisine uzunca bir süredir bu sorunun sorulduğuna dikkat çeken Çağlayan, geçenlerde cevabını verdiğini hatırlattı. Herkesin bir şeyler söylediğini bunların da büyük bir kısmının iyi niyetten söylediğine dikkat çeken Çağlayan, "Bir kısmı böyle bir şeyi gönlünden geçirdiği için söylüyor. Bir kısmı ise bunu bir propaganda aracı olarak, dezenformasyon yapmak amacıyla, beklentileri yükseğe çıkartıp sonra bir taktik olarak AK Partiye nasıl biz Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandırmayız çabası içinde görüyorum. Bir kere korkunun ecele faydası yok. Yani çok net ifade edeyim ki, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok onurlu ve saygın bir görev. Mersin gibi Akdeniz'in incisi bir kente tarımın turizmin lojistiğin başkenti olan bir kente belediye başkanlığı yapmak büyük bir onurdur." diye konuştu.

Ancak kendisinin böyle bir kararı ve düşüncesinin olmadığını anlatan Çağlayan, "Bu anlamda ben Mersin'e şimdiki konumumda daha fazla faydalı olduğuma inanıyorum. Yok Mersinliler ‘Ekonomi Bakanımız Mersin'e faydalı olmadı’ diyorsa oturur konuşuruz. Ama ben hiç bir zaman belediye başkanlığını düşünmedim. Böyle bir hesabım olmadı. Bu anlamda ümit ediyorum ki, size güzel sürprizlerimiz olacak. Bizi izlemeye devam edin. Mersin'in büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçeye de talibiz Allah'ın izni ile. Ben tekrardan, bir adaylık düşüncem olmadığı aday olmayacağımı, bu anlamda hizmetime devam ettiğim müddetçe bu şekilde devam edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.