Cafercan 2 yıllığına Şekerspor’da

Cafercan 2 yıllığına Şekerspor’da

Yeni sezonda TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, uzun süredir uğraş verdiği Cafercanın transferinde mutlu sona ulaştı.

Yeşil Beyazlılar, Galatasaray alt yapısından yetişen, forvet arkası ve sol kanat mevkilerinde oynayan Cafercan Aksu’yu renklerine bağladı. Genç Milli takımlar seviyesinde en fazla milli olan Cafercan’ı bonservisiyle birlikte alan yeşil beyazlılar, genç futbolcuyla iki yıllık sözleşme imzaladı. Cafercan Aksu Şekerspor’un Bolu kampına katıldı.

Genç Milli Takımların formasını 98 kez giyen ve Galatasaray'ın altyapısında yetişen Cafercan Aksu, kendini izleyen herkesi, tekniğine, oyun zekâsına ve duran toplardaki ustalığına hayran bırakıyor. Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da kiralık olarak forma giyen genç yetenek 1987 Antalya doğumlu. Futbola Antalya Yolspor’da başlayan Cafercan, 13 yaşında İstanbul’da Galatasary’ın düzenlediği seçmeleri kazandı ancak kalacak yer sorunu nedeni ile evine dönmek zorunda kaldı.
Bundan iki ay sonra Riva’da yapılan genç mili takım seçmelerine çağırılan Cafercan, burada beğeni toplayarak sarı-kırmızılı camiaya ilk adımını attı. Galatasaray’ın alt yapısında yetişen genç yetenek, Çaykur Rizespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Orduspor, Türk Telekomspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da kiralık olarak forma giydi.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, birçok süper lig kulübünün de peşinden koştuğu Cefercan Aksu’yu uzun uğraşlar sonucu renklerine bağladıklarını belirterek, “Galatasaray altyapısından yetişen Cafercan’ın kalitesi ortada. Sarı kırmızılı takım bu oyuncuyu kiralamak istiyordu. Ancak biz bonservisiyle birlikte aldık. Cafercan’ın gelmesiyle birlikte takımızın gücüne güç katmış olduk. Takımımızı geçtiğimiz sezona göre gençleştirdik. Önümüzdeki sezon hedeflerimize ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Ayrıca Urfaspor’dan renklerine bağlamak istedikleri Taylan Eliaçık ile ilgili son durumu aktaran Erence; “Futbolcuyla anlaşmamıza rağmen kulübü ile arada olan bonservis sorununu henüz çözemedik. Çok yüksek bir bonservis bedeli istiyorlar. Buda transferi zora sokuyor. Şekerspor olarak sokağa atacak paramızın olmadığını daha önceleri belirtmiştik. Taylan’ın bonservisi isteğimiz seviyeye çekilmezse bu oyuncunun transferini gerçekleştirmeyeceğiz” dedi.
Öte yandan yeşil-beyazlılar Bolu kampında hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Bir taraftan antrenmanlarına devam eden Şekerspor diğer taraftan da oynadığı hazırlık maçları ile son durumunu görme imkanı buluyor. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz gün Van Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz BAL takımda forma giyen Mustafa Yurdakul ve stoper Abdullah Çoban’ın attığı gollerle Van’ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Teknik adam İsmail Kartal bu maçta, takıma denenmek için kampa katılan futbolculara şans tanıdı. Yeşil-beyazlılar, Van Belediyespor önünde Melih, Hakan Mert, Şafak, Abdulah Çoban, Muammer Koçak, Serkan Aşkın, Kazım Dülger, Kadir Altun, Ünal Öksüz, Mustafa Yurdakul, Sabri, Ahmet Önay, Nuri Arıkan, Tayyar Karadağ, Fatih Aydın, Muhammet Şimşek, Aykut Şahin ile mücadele etti.
Ayrıca yeşil-beyazlılarda teknik adam Kartal, oynanan bu karşılaşmanın ardından denenmeye gelen futbolcuların içinde kayda değer bir isim olmadığına karar verdi ve dün bu futbolcuları kamptan gönderdi. yeşil-beyazlılar, Bolu kampının ilk bölümünü önümüzdeki pazartesi günü oynayacağı Sakaryaspor maçı ile tamamlayacak ve 28 Temmuz Salı sabahı yapacağı ter idmanını ardından izin yapacak. 30 Temmuz Perşembe günü çalışmalarının ikinci bölümüne start verecek olan Konya Şekerspor, 3 Ağustos’tan itibaren Adıyamanspor’un düzenleyeceği turnuvaya katılacak. Turnuvanın programı ve hangi takımların mücadele edeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.