Büyükelçiler Palandöken'de Rafting Yaptı

Büyükelçiler Palandöken'de Rafting Yaptı

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczysław Cieniuch ile Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Erzurum Palandöken Dağı'nda kar üzerinde rafting yaptı.

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczysław Cieniuch ile Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Erzurum Palandöken Dağı'nda kar üzerinde rafting yaptı. Büyükelçiler, Palandöken'e övgüler dizdi.

Vali Ahmet Altıparmak'ın davetlisi olarak Erzurum'a gelen Büyükelçiler Mieczysław Cieniuch ile Yusuf Ziya Özcan Palandöken'e hayran kaldı. Polat Renaissance Otel'in pistinde profesyonel raftingçilerle kar üzerinde rafting yapan büyükelçiler, bu spor branşında da usta olduklarını gösterdi. Polonya'dan Erzurum'a gelen 80 basın mensubu için Palandöken'deki oteller tarafından bu yıl ilk kez kar raftingi düzenlendi. Erzurum'a her yıl ortalama kış turizmi için 5 bin Polonyalı turist geliyor. Polonyalıların büyük ilgi gösterdiği Palandöken'e gelen büyükelçiler, Vali Ahmet Altıparmak'tan dağ ve kış turizmi hakkında bilgi aldı. Vali Altıparmak, Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Erzurum'da kar sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, "Türkiye'de kar sıkıntısı yaşanırken Erzurum'da kar var. Okulları kar nedeniyle tatil ettik. Palandöken'de kar sıkıntısı yok. Yerli ve yabancı turistleri Palandöken'e bekliyoruz." dedi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczysław Cieniuch ise Türkiye'de ve Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan da tarihte Türklerle Polonyalıların derin dostluk ve kültür bağlarına sahip olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.