Bursa aya, Konya yaya

Bursa aya, Konya yaya

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında ihale edilerek yapımına başlanan Bursa Timsah Arena Stadyumu kısa sürede tamamlanacak. Konya'daki stadyum inşaatı ise, aynı firma tarafından yapılmasına rağmen yerinde sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 2011 yılının Haziran ayında başlanan Timsah Arena Stadyumu'nun 2013 sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Konya'da temeli atılan yeni stadyumda ise işe başlanalı yaklaşık 230 gün olmasına rağmen hiçbir ilerleme yok.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tarihi ve kültürel değerleri açısından benzerlik gösteren Konya ile Bursa, şehre yapılan yeni yatırımlar açısından da birbirine benziyor. Bu benzer yatırımlardan bir tanesi de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Timsah Arena Stadyumu. 45 bin kişilik olan ve yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan Timsah Arena Stadyumu, bu yıl içerisinde tamamlanarak, yeni sezonda kullanılmaya başlayacak.

Timsah Arena'nın ihalesini alan Bursa firması, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen 42 bin kişilik stadyumun yapımını üstlendi. Yeni stadyum inşaatı için çalışmalara başlanalı yaklaşık 230 gün olmasına rağmen bir arpa boyu yol dahi gidilemedi. Aynı firma aynı işi iki farklı şehirde yapıyor. Bir şehirdeki işler hızla ilerlerken, diğerinde ise yerinde sayıyor. Bu durum akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına 2011 yılının Haziran ayında başladığı ve şimdilerde bitirmenin arifesinde olduğu stadyumun bu kadar hızlı ilerlemesinde, inşaatın 3 parça halinde ihale edilmesinin büyük etkisi olduğu ifade ediliyor. Yani stadyum inşaatında 3 farklı firma aynı anda çalışıyor, bu firmalar, birbirileriyle rekabet edercesine hızlı bir şekilde işi bitirmeye gayret gösteriyor.

BURSA TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Bursa Timsah Arena Stadyumu, kapılarını Merhaba'ya açtı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapımı devam eden stadyum inşaatında, stadyum hakkında Merhaba Gazetesi'ne bilgi verdi. Yeni stadyumun Bursa'nın en büyük yatırımlarından ve belediyenin de tarihinde yaptığı en büyük inşaatlardan biri olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa'nın en önemli merkezlerinden birinde stadyum inşaatımız hızla yükseliyor. 2011 yılında başlamıştık yapım çalışmalarına. Haziran ayında ihalesine çıkılmıştı. İnşallah hedefimiz bu yıl içerisinde açılması.

Şu anda 45 bin kişilik bir stad inşaatımız var. Bu alanda eskiden başka bir stadyum vardı. Önce bu stadyumun arsasında yapmayı planladık. 1 yıl önce de Bursaspor şampiyonluk yaşamıştı. Baktık ki Bursa, spor alanında büyük başarılara imza atıyor. Bursa kamuoyu da daha büyük bir yatırım yapılması konusunda hemfikir olunca, biz de yatırımı büyüttük. İhaleye çıkadan önce Avrupa'daki stadyumları inceledik. Projesi UEFA standartlarına en uygun şekilde, tüm detaylara dikkat edilerek ihale edilmesini sağladık. Projeyi tek bir firmaya değil, 3 farklı firmaya ihale yoluyla verdik. Bu sayede çalışmamız hızlı bir şekilde ilerledi” diye konuştu.

BURSA'NIN SPORDAKİ İMAJI DA DEĞİŞİYOR

Bursaspor'un yaşadığı şampiyonlukla birlikte, Bursa'nın spordaki imajının daha da değiştiğini ifade eden Başkan Recep Altepe, yapılan yeni spor yatırımlarının hizmete açılmasıyla birlikte Bursa'nın sporda bir marka şehir haline geleceğine inandıklarını belirtti. Bunu sağlayabilmek için altyapıda günün şartlarını değil uzun yıllar sonrasının şartlarını düşündüklerini aktaran Recep Altepe, “Örneğin, yeni stadyumumuzun tribün dizaynı çok farklı. Hangi açıdan bakarsanız bakın, stadyumu en iyi şekilde görüyorsunuz. Görüş açısını engelleyecek hiçbir unsur bulunmuyor. Tribünlerin en üst kısmına locaları yerleştirdik. Diğer taraftan stadyumumuzun çatısını da farklı bir firmaya verdik. Bir taraftan stadyumun kaba inşaatı ve ince işçiliği yapılırken, diğer taraftan da çatısının yapımı için çalışmalar başladı. Bu sayede zaman kaybını önlemiş ve daha kısa sürede işi daha hızlı bir şekilde yürütmeye başlamış olduk. Öyle ki, stadyum inşaatının bu kadar hızlı ilerlemesi bizi dahi şaşırttı. Stadyumumuzun çatı sistemini Berlin Olimpiyat Stadı'nın çatısını örnek alarak projelendirdik. Alman mühendislerle birlikte çatıyı şekillendirdik. Güzel bir proje ortaya çıktı. Hedefimiz bu yıl içerisinde stadyumu hizmete açmak. Zaten kaba inşaatımız büyük ölçüde bitti. İnce işlerimiz de en kısa sürede tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

DÜNYA ŞEHRİ OLMAK İÇİN
DÜNYA ÇAPINDA YATIRIM ŞART


Bu tür yatırımların şehre dünya çapında prestij kazandırdığını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Dünya çapında bir şehir olmak için dünya çapında yatırımlar yapmak gerekiyor. Seyir zevkinin yüksek olduğu bir stadyum olacak. Konya stadyumunun da en kısa sürede hizmete girmesini temenni ediyoruz. Yine dileriz ki, iki yeşil beyazlı ekip birlikte büyük başarılara imza atar. Konyaspor'un da layık olduğu Süper Lig'e en kısa sürede tekrar gelmesini temenni ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum