Bükreş’in İşlek Caddesi Bisikletçilere Ayrıldı

Bükreş’in İşlek Caddesi Bisikletçilere Ayrıldı

Romanya’nın başkenti Bükreş’in en işlek caddelerinden Kiseleff Caddesi, taşıt trafiğine kapatılarak bisikletçilere ayrıldı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’in en işlek caddelerinden Kiseleff Caddesi, taşıt trafiğine kapatılarak bisikletçilere ayrıldı. Bisikletseverler, hafta sonu boyunca bisiklet sürmenin keyfini yaşadı.

Romanya’da iki gazetenin öncülüğünde Bükreş’i bisikletle buluşturan etkinlik, büyük ilgi gördü. Güzel havayı fırsat bilen binlerce Bükreşli, 3 kilometre uzunluğundaki cadde boyunca bisiklet, paten, kaykay sürdü, özgürce yollarda dolaşmanın keyfini yaşadı. Bisikletçiler için kapatılan yolda, sadece yürümeyi tercih edenler de vardı.

Etkinlik en çok anne babaları eşliğinde bol bol bisiklet süren çocuklara yaradı. Yol kenarında yorgunluğunu atanlar, yeniden bisikletine binip yarışa koyuldu. Kimi çocuklar ise kaykaylarıyla gösteri yaptı. Profesyonel bisikletçiler artistik hareketlerle hünerlerini sergiledi. Şenliğe farklı tasarlanmış bisikletleriyle katılanlar da vardı.

Hafta içi her akşam yarım saat bisiklete binmeyi alışkanlık haline getirdiğini söyleyen bir bisiklet sever, "Fırsatı değerlendirmek istedik. Eşim ve çocuğumla hem temiz hava alalım, hem de ailecek gezinti yapalım dedik." şeklinde konuştu.

Kızlarıyla yazdan kalma günü değerlendirmenin hazzını yaşayan kadın ise duygularını, "Gerçekten şu temiz ve güzel havada içimizi pozitif enerji kapladı. Her şey süper, çok güzel." ifadeleriyle anlattı. Kızı ise etkinlikten memnuniyetini, "Ödevleri bir kenara bıraktık, ders stresinden kurtulduk. Çok hoşuma gitti, güzel oldu." cümleleriyle dile getirdi.

Sağlık ekipleri, herhangi bir kazaya karşı hazır bekledi. Bozulan bisikletler için yardım anında geldi.

Coğrafi şartları nedeniyle bisiklet kullanımına uygun olan başkent Bükreş’te bisiklet severler, parkur eksikliğinden şikayet ediyor. Belediyeyi pasif kalmakla suçlayan bisiklet tutkunları, zaman zaman yaptıkları protesto eylemleriyle tepkilerini dile getiriyorlar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.