Buharkent'te 25 Bin Ton Taze İncirin 8 Bin 500 Tonu İhraç Edildi

Buharkent'te 25 Bin Ton Taze İncirin 8 Bin 500 Tonu İhraç Edildi

Buharkent'te bu yıl 10.'su düzenlenen İncir festivali ikinci gününde de devam etti. İncirin hem yöre hem de ülke ekonomisi için önemli bir tarımsal ürün olduğunu belirten Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Dünya incir üretiminin...

Buharkent'te bu yıl 10.'su düzenlenen İncir festivali ikinci gününde de devam etti. İncirin hem yöre hem de ülke ekonomisi için önemli bir tarımsal ürün olduğunu belirten Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Dünya incir üretiminin yüzde 60’ını Türkiye, bu üretiminde yarıdan fazlasını Aydın ili karşılamaktadır. Aynı zamanda Aydın ilinde yetişen incir dünyanın en kaliteli inciridir. Aydın’da gerçekleşen taze incir üretiminin yüzde 30’unu Buharkent karşılamaktadır. Toplam 25 bin ton taze incir üretiminin bu yıl şimdiye kadar 8 bin 500 tonu ihraç edilmiştir.” dedi.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, 10. Buharkent Taze İncir Festivali'nin, diğerlerinden farklı olarak istenilen seviyede bir sonuç doğurması için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi. Erol, "Bu festivalin düzenlenmesinde ilk kez olarak bir sponsor arayışımız oldu ve buna olumlu yaklaşan, önemli mali kaynak sağlayan sponsorumuz Zorlu Enerji Grubu'na huzurlarınızda teşekkür ediyor, bu şekilde işbirliklerinin sürmesini arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. İncirin tanıtımı kadar Buharkentlilerin de güzel, keyifli bir festival geçirmesini amaçladık. Bu kapsamda incir yarışması dışında tüm sosyal taraflarla birlikte hareket ederek, şiir yarışması, fotoğraf yarışması, folklor ekibi gösterisi, mehter takımı gösterisi, çocuk tiyatrosu gösterisi, paintball yarışması, atıcılık yarışması ve halk konserleri gibi değişik sosyal ve kültürel faaliyetler tertip ettik.” şeklinde konuştu.

Buharkent Festivali'ne destek olmaktan memnun olduklarını belirten Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kindap ise Denizli, Manisa ve Aydın’ı içine alan Ege Bölgesi’ndeki Büyük Menderes'in, tarımsal potansiyel açısından Türkiye’nin önemli havzalarından biri olduğunu ifade etti. Batıda Aydın Germencik’ten, Denizli Kızıldere’ye kadar uzanan ve Pamukkale’yi de içine alan bölgede tektonik fay hatları boyunca yüksek potansiyele sahip jeotermal kaynaklar bulunduğunu belirten Kindap, "Bu kaynakların geliştirilerek yöre insanı ve ülkenin hizmetine sunulması büyük önem taşıyor. Temelleri bu coğrafyada atılan, kökleri bu topraklarda filizlenen Zorlu Enerji Grubu; Aydın, Denizli, Manisa ve dolayısıyla Ege Bölgesi’nin bir konuğu değil, parçası. Türkiye’nin en büyük jeotermal yatırımcısı olarak, doğal kaynaklardan en yüksek fayda ile yararlanılması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl sponsorluk desteği verme şansı bulduğumuz Buharkent 10. Taze İncir Festivali, bölgeye yalnızca ekonomik değil, çevresel ve toplumsal destekte bulunma isteğimizin yansıması işlerden bir tanesi. Bölgesel tarımın önemli bir parçası olan incirin katma değerinin artırılması amacıyla düzenlenen bu festivali bu açıdan kayda değer buluyoruz. Uzun dönemli ilişkilerimizin güven, katılımcılık ve duyarlılıkla sürdürülmesine yönelik bölgeye has sosyal ve kültürel değerleri korumaya ve gözetmeye yönelik projelerin bir parçası olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.