Buca zirveden inmedi

Buca zirveden inmedi

Bank Asya 1. Ligde 2. hafta maçları tamamlandı. Oynadığı 2 maçı da kazanan Bucaspor, averajla liderliğini sürdürdü 6 puanlı 2 takımın bulunduğu ligde, 2 ekip henüz puanla tanışamadı

Bank Asya 1. Lig’de 2009-2010 sezonun 2. haftasının ardından 2 takım, 2 galibiyet alırken, 2 ekip henüz puanla tanışamadı. Ligde 2. hafta sonunda Bucaspor ve Adanaspor, her iki maçından da galibiyetle ayrıldı. Ligin son iki sırasında bulunan Mersin İdmanyurdu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da iki haftayı mağlubiyetle kapattı. Bucaspor, Altay ve Kartalspor’un gol yemediği ligde takımlar, ilk hafta 23, ikinci hafta ise 19 gol attı. Toplam 42 golün 17’sini ilk yarıda atan ekiplerden Bucaspor, 7 golle en golcü ekip olurken Gaziantep Büyükşehir Belediyespor henüz gol sevinci yaşayamadı. Ligde atılan 42 golün 11’ini yabancı futbolcular attı. Hakemlerin 2 haftada 89 sarı, 6 kırmızı kart gösterdiği ligde Adanasporlu futbolcular 9 sarı kartla cezalandırıldı. 2 sarı kart gören Konyasporlu oyuncular en az sarı kartla cezalandırılan ekip olurken, Samsunspor, Volkan ve Burhan’ın oyundan atılmasıyla en fazla kırmızı kart gören ekip oldu.
LİGİN AĞABEYLERİ” BUCASPOR’DAN
2 haftada oynanan 16 müsabakada 288 oyuncunun mücadele ettiği Bank Asya 1. Lig’de, futbolcuların iki haftalık yaş ortalaması 24,9 oldu. Ligin en yaşlı futbolcusu Bucaspor’dan 37 yaşındaki Yılmaz Özlem olurken, bu futbolcuyu Cenk Tekelioğlu (36) (Bucaspor, Erman Güraçar (Bucaspor), Bülent Ataman (Kardemir Karabükspor) (35) takip etti. Ligin en genç futbolcuları ise 17 yaşındaki Altay’dan Musa Çağıran, Kartalspor’dan Erdi Koç ile Fatih Kolsuz ve Kocaelispor’dan Burak Halil oldu. Ligde iki haftada en genç takım 21,6 yaş ortalamasıyla Kocaelispor olurken en yaşlı takım ise 27,75 ortalamasıyla Kardemir Karabükspor oldu.
İZMİRLİLERİN 3 PUAN KEYFİ
Bank Asya 1. Lig’de şu ana kadar oynanan 2. hafta karşılaşmalarında atılan 17 golün 7’sini kaydeden Bucaspor, Altay ve Karşıyaka, haftayı 3 puanla kapattı. Ligde ilk hafta maçları sonucunda 4 gol averajı ile lider durumda bulunan Bucaspor, dün de Çanakkale deplasmanında Dardanelspor’u 3-0 yenerek maç fazlası ve averajla liderliğini devam ettirdi. Sarı lacivertli ekip, geçen TFF 2. Lig Yükselme Grubu’nda 8 Mart 2009’da oynanan 8. hafta müsabakalarından bu yana yer aldığı ligde lider durumda bulunuyor. Dünkü karşılaşmada takımının 2. golünü atan Mehmet Batdal da, kaydettiği 3 golle Bolusporlu Gilman Lika ile birlikte ligde en fazla gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduruyor. İki müsabakada 7 gol atan ve kalesinde gol görmeyen sarı lacivertli ekip, önümüzdeki hafta İzmir’de Hacettepe ile karşılaşacak. Ligde geçen sezon 29. haftada Samsunspor’u yendikten sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Adanaspor ile berabere kalan Altay, dün ligdeki ilk deplasman maçında Orduspor’u 2-0 mağlup etti. Ligde ilk maçını Adanaspor ile rakibinin cezası nedeniyle seyircisiz yapan Karşıyaka, dün de kendi cezası nedeniyle İzmir’deki ilk maçını taraftarlarından yoksun oynadı. Yeşil-kırmızılı takım, Samsunspor karşısında 3 puanı 2 golle aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.