Bu yılın hikaye konusu: Ülkem

Bu yılın hikaye konusu: Ülkem

TİMAV Genel Başkanvekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, "Bu yılın hikeye konusu 'Ülkem'. Öğrencilerimizin, juriyi zorlayacak hikayeleri kaleme alacaklarına inanıyorum" dedi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından geleneksel hale getirilen hikâye yarışmalarının bu yıl 4.sü düzenleniyor. Türkiye genelindeki İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılabildiği yarışmanın konusu bu yıl “Ülkem” olarak belirlendi.
 
İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin kendilerini ifade edebilme, kültür ve edebiyata dair kabiliyetlerini ortaya çıkarabilme ile birlikte bu alanda da bilgi ve becerilerini geliştirmelerini amaçlayan yarışmanın ilki 2012 yılında “İmam Hatipli Olmak” başlığıyla gerçekleştirilmişti. İkincisi 2013 yılında düzenlenen ve “Kardeşlik” temalı hikâyelerin yarıştığı yarışma, 2014 yılında serbest konulu olarak gerçekleştirilmişti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada konu “Ülkem” olarak belirlenirken, konunun çerçevesi Erdem Bayazıt’ın “Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair” şiiriyle çizildi. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın İmam Hatip camiasının mezun, mensup ve muhiplerine hizmet etmek için kurulmuş bir vakıf olduğunu belirten TİMAV Genel Başkanvekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, özelde imam hatip okulları ve öğrencileri için genelde ise din eğitimi adına çeşitli faaliyetler yürüttüklerini bildirdi. Geleneksel hale getirdikleri hikâye yarışmasının da Türkiye’de imam hatipli öğrenciler arasında hüsnü kabul gördüğünü, öğrenciler tarafından merakla beklendiğini dile getiren Okumuşlar, ilk iki hikâye yarışmasını belirli bir tema etrafında düzenlediklerini, üçüncüsünü ise gelen talep ve teklifler doğrultusunda öğrencinin kendi tercihine bıraktıklarını ifade etti. Bu yıl yarışmanın dördüncüsünü yeniden belirli bir tema çerçevesinde düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Okumuşlar, yapılan istişareler neticesinde “Ülkem” konusunda karar kılındığını söyledi. Erdem Bayazıt’ın çok geniş bir anlam çerçevesine tekabül eden “Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" şiirinin başlığına da afişlerde yer verdiklerini, öğrencilerin bu şiirden yola çıkmak üzere çok geniş bir perspektiften değerlendirerek “Ülkem” konulu hikâyeler kaleme almasını beklediklerini ifade eden Okumuşlar, geçtiğimiz yıl 66 farklı ilden 200’ün üzerinde okuldan bin civarında öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada bu yıl katılımın daha da yüksek olmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
timav yarışma
 
1 MART SON GÜN
Okumuşlar, yarışma için son başvuru tarihinin 1 Mart olarak belirlendiğini, Türkiye genelindeki tüm İHL’lere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını, başvuru sürecinin işlemeye başladığını söyledi. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin pek çok alanda olduğu gibi sosyal alanlarda ve özellikle de edebiyat alanında başarılı işler çıkardıklarını ifade eden Okumuşlar: “Geçtiğimiz yıllarda elimize ulaşan eserler gösterdi ki, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, jürimizin derece alacak öğrencileri seçmekte gerçekten zorlandığı hikâyeler kaleme aldılar. İHL’lerin bu noktada ciddi bir birikiminin olduğu aşikâr. Bu birikimin genişlemesi, şekillenmesi, bu noktada yeteneği ve gayreti olan öğrencilerimizin yeteneklerinin farkına varması ve öne çıkması için bu yarışmayı düzenliyoruz ve önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm Türkiye genelinden yoğun bir katılım beklediğimiz yarışmamızla ilgili ayrıntılar vakfımızın internet sitesi www.timav.org.tr’den öğrenilebilir” dedi. Okumuşlar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Selçuklu Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışma için 1 Mart itibariyle başvuruların sona ereceğini, değerlendirme sürecinin ardından Mayıs ayı içinde sonuçların açıklanacağını, 5 Haziran Cuma akşamı ise Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenecek geniş katılımlı bir tören ile de ödüllerin sahiplerini bulacağını açıkladı.
merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.