Bu isim İnci Taneleri dizisine tepki gösterdi: Yayından kaldırın

Bu isim İnci Taneleri dizisine tepki gösterdi: Yayından kaldırın

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, 'İnci Taneleri' dizisinin ahlaksızlığı gerekçesiyle yayından kaldırılması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a soru önergesi verdi.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, 'İnci Taneleri' dizisinin pavyon yaşantısını teşvik ettiğini ve genç kızların saplandığı illegal yaşamları normalleştirdiğini söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. Bakan Ersoy'a, dizinin yayından kaldırılıp kaldırılamayacağı ve RTÜK'ün bu tür içeriklere karşı hangi önlemleri aldığı soruldu.

Soru önergesinde yer alan sorular şöyle:

Toplumsal yaşantımız ve değerlerimizle çelişen söz konusu dizi yayından kaldırılacak mıdır?

RTÜK'ün "paydaşların hak, menfaat ve değerlerini gözetmek" misyonunda geçen "menfaat ve değer" kavramlarıyla kastedilen nedir?

RTÜK, kendi inanç ve değerleriyle bağdaşmayan içeriklere maruz bırakılan insanımızı paydaş olarak kabul etmiyor mu?

Bir yayın içeriğinin zararlı olup olmadığını belirleyen kriterler ve yaptırımı gerekli kılan ihlaller nelerdir?

Özellikle son yıllarda tepki çeken dizilerle ilgili görevde olduğunuz süre boyunca hangi önlemleri aldınız? Hangi dizilere yönelik hangi yaptırımları uyguladınız?

Söz konusu dizi ve benzeri içeriklerin oluşmaması ve ekranlarda görünür hale gelmemesi adına hangi çalışmaları yapmaktasınız?

'İnci Taneleri' dizisi, ahlaksızlığı yaymakla suçlanıyor ve yayından kaldırılması sık sık talep ediliyor. RTÜK'ün bu taleplere nasıl yanıt vereceği ve dizinin akıbeti merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum