Bu da mı gol değil?

Bu da mı gol değil?

Yıllardır her sezon sonunda play-off'ta elenen ve ardından 1. lige çıkabilmek için Beko Basketbol Ligi takımlarından isim hakkı satın almak için çalışma başlatan Torku Selçuk bu sefer Erdemir ile anlaştı.

Yıllardır her sezon sonunda play-off'ta elenen ve ardından 1. lige çıkabilmek için Beko Basketbol Ligi takımlarından isim hakkı satın almak için çalışma başlatan Torku Selçuk bu sefer Erdemir ile anlaştı. Hayaline ilk kez bu kadar yaklaşan Selçuk Üniversitesi'nde gözler federasyonun bugün vereceği kararda

Bir klasik haline gelen Selçuk Üniversitesi'nin her sezon başında bir Beko basketbol ligi takımın satın alarak bir üst lige yükselmesi konusu bu yılda konuşulmaya devam ediyor. Ancak bu sefer sona yaklaşan Üniversite basketbol şubesini kapatma kararı alan Erdemir ile anlaşırken Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan söz aldı. Geçen sezon sonunda kapatılması gündeme gelen Torku Selçuk Üniversitesi hedef yükseltti. Ekonomik problemler nedeniyle Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde bile mücadele edecek bir kaynağı bulamayan Üniversite yönetim krizinin aşılmasının ardından büyük oynamaya başladı. Basketbol şubesini kapatma kararı alan Erdemir'in isim hakkını satın alma konusunda anlaşma sağlayan Torku Selçuk Üniversitesi şimdi federasyondan gelecek kararı bekliyor. Federasyon perşembe günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında kararını açıklayacak.

SESSİZ VE DERİNDEN YÜRÜTÜLDÜ

Torku Selçuk Üniversitesi yönetimi her yıl gündeme gelen isim hakkının satın alınması için çalışmalara başladığında konuyu bilerek kamuoyundan gizledi. Her sezon taraftarını umutlandırdıktan sonra çıkan engeller nedeniyle istediğini elde edemeyen ve başladığı yere geri dönen Üniversite bu sefer çalışmalarını sessiz ve derinden yürüttü. Erdemir ile yapılan pazarlıklar sonucunda fiyatta anlaşan Selçuk Üniversitesi gerekli izinleri alabilmek için federasyona başvuruda bulundu. Federasyonun vereceği karar doğrultusunda hemen gerekli işlemleri başlatmak isteyen iki takımda federasyondan gelecek olumlu haberi bekliyor. Eğer federasyon olur verirse Erdemir kulübü olağanüstü genel kurula giderek takımın ismini Selçuk Üniversitesi yapacak ve merkezini Konya'ya taşıyacak.

HAZIRLIKLAR BEKO'YA

Baştan beri Beko Basketbol Ligi planıyla hareket eden Torku Selçuk Üniversitesi transferleri de bu doğrultuda gerçekleştirdi. Özellikle Yunus Akçay, Fatih Solak, Valentin Pastal, Eren Ocaktürk ve Hakan Köseoğlu bu amaç doğrultusunda kadroya katıldı. Eğer federasyon değişimi onaylarsa Üniversite 3-4 kaliteli yabancı oyuncu daha kadrosuna katarak Beko Basketbol Ligi'nde kaliteli bir kadro kurmak istiyor. Yönetimin federasyondan onay çıkması durumunda yabancı oyuncu alımında sınırları zorlayacağı ve maliyeti yüksek olsa bile üst düzey yabancı oyuncuları kadrosuna katacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.