Brüksel Zanlısının Fransa'da Bayram Kutlamasını Hedef Almayı Planladığı İddiası

Brüksel Zanlısının Fransa'da Bayram Kutlamasını Hedef Almayı Planladığı İddiası

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Brüksel'de Yahudi müzesine düzenlenen silahlı saldırının zanlısı Mehdi Nemmouche'un, Fransa'ya yönelik büyük bir terör eylemi planladığı ortaya çıktı.24 Mayıs'ta gerçekleştirien ve 4 kişinin hayatını kaybettiği...

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Brüksel'de Yahudi müzesine düzenlenen silahlı saldırının zanlısı Mehdi Nemmouche'un, Fransa'ya yönelik büyük bir terör eylemi planladığı ortaya çıktı.

24 Mayıs'ta gerçekleştirien ve 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının faili olarak 30 Mayıs'ta gözaltına alınan Nemmouche'un, Champs Elysee'de gerçekleştirilen 14 Temmuz Ulusal Bayram Geçiti'ne yönelik saldırı planladığı iddia edildi.

Fransız Liberation gazetesinin, Suriye'de tutulduktan sonra serbest bırakılan Fransız gazetecilerin ifadelerine dayandırdığı haberinde, Nemmouche'un Fransa'da büyük ses getirecek en az bir terör eylemi planladığını yazdı. Haberde, Fransız gazetecilerin, Suriye'de tutuldukları dönemde kendilerine gardiyanlık yaptığını iddia ettikleri Mehdi Nemmouche'la ilgili Fransa İç İstihbarat Servisi'ne (DGS) verdikleri ifade aktarıldı.

Gazeteciler, Nemmouche'n Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da katıldığı 14 Temmuz Ulusal Bayramı Geçit Törenine yönelik saldırı planladığını doğruladılar. Brüksel zanlısının, 2012'de Toulouse'da bir Yahudi okulunu basıp 4 çocuğu öldüren Muhammed Merah'ınkinden 5 kat daha fazla ses getireceğini söylediğini de kaydettiler. Haberde, Nemmouche'un olası hedefleri arasında ise cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı ve askerler olabileceği belirtildi.

Liberation gazetesinin iddiası Paris Savcılığı tarafından doğrulanmadı. Savcılıktan yapılan açıklamada Nemmouche ile ilgili yürütülen hiçbir soruşturmanın 14 Temmuz ile ilgili saldırı planını doğrulamadığı belirtildi.

29 Temmuz'da yargılanmak üzere Belçika'ya iade edilen Cezayir kökenli Fransız vatandaşı Nemmouche'un, 2013 yılında Suriye’ye giderek savaştığı medyaya yansımıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.